Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10-15 adem kuru kayısı
- 1 su bardağı su
- 2 kaşık bal
Arası İçin
- Kaymak
- Toz fıstık
- Çekilmiş ceviz
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kayısılar bir kasede sıcak su içinde en az 20 dakika bekletilir.
- Daha sonra uygun bir tavaya 1 bardak su ve 2 kaşık bal eklenir, kaynadığında suyunu süzdüğümüz kayısılar eklenir ve bu şekilde 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir soğumaya bırakılır.
- Ben içlerine tüm ceviz koymak yerine kaymak sürüp, antep fıstığı ve çekilmiş cevizle sunmayı tercih ettim. Burası size kalmış 👍.
- Tavada kalan ballı su karışımından da tekrar kayısıların üzerine gezdirdim ve buzdolabına kaldırdım. Servise hazır 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder