22 Nisan 2021 Perşembe

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

 

Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 adem kuru kayısı
  • 1 su bardağı su
  • 2 kaşık bal

Arası İçin

  • Kaymak
  • Toz fıstık
  • Çekilmiş ceviz

    Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kayısılar bir kasede sıcak su içinde en az 20 dakika bekletilir.
  • Daha sonra uygun bir tavaya 1 bardak su ve 2 kaşık bal eklenir, kaynadığında suyunu süzdüğümüz kayısılar eklenir ve bu şekilde 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir soğumaya bırakılır.
  • Ben içlerine tüm ceviz koymak yerine kaymak sürüp, antep fıstığı ve çekilmiş cevizle sunmayı tercih ettim. Burası size kalmış 👍.
  • Tavada kalan ballı su karışımından da tekrar kayısıların üzerine gezdirdim ve buzdolabına kaldırdım. Servise hazır 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder