Domatesli Makarna Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- yarım kutu makarna (250 g) istenen çeşit
- yarım çay bardağı zeytin yağı
- 2 diş sarımsak (isteğe göre azaltılabilir)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 adet domates rendesi
- yarım çay kaşığı tuz (kendinize göre ayarlayabilirsiniz.)
- yarım çak kaşığı kırmızı toz biber ve karabiber
- servis esnasında üzerine tercihe bağlı kıyılmış maydanoz
Domatesli Makarna Yapımı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle makarnaları haşlamak için suyu kaynatalım. İstenen çeşitte makarnayı ekleyip paketin üzerinde yazan süre haşlanmaya bırakalım.
- Diğer taraftan makarna sosu için bir tavaya sıvı yağı alalım.
- Sarımsakları kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim. Domates mevsimiyse, domatesleriniz yeterince lezzetli ve kırmızı ise salça eklemek zorunda değilsiniz. Dilerseniz biber yerine domates salçası da kullanabilirsiniz.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekmeye başlayıncaya kadar kavuralım.
- Hazırladığımız sosa 1-2 kepçe makarnanın haşlama suyundan ekleyelim. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayalım.
- Bir iki fokurdadıktan sonra ocağı kapatalım. Suyunu süzdüğümüz makarnaları ilave edip karıştıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder