22 Nisan 2021 Perşembe

Domatesli Makarna Yapımı Tarifi

 

Domatesli Makarna Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • yarım kutu makarna (250 g) istenen çeşit
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 diş sarımsak (isteğe göre azaltılabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 adet domates rendesi
  • yarım çay kaşığı tuz (kendinize göre ayarlayabilirsiniz.)
  • yarım çak kaşığı kırmızı toz biber ve karabiber
  • servis esnasında üzerine tercihe bağlı kıyılmış maydanoz

    Domatesli Makarna Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle makarnaları haşlamak için suyu kaynatalım. İstenen çeşitte makarnayı ekleyip paketin üzerinde yazan süre haşlanmaya bırakalım.
  • Diğer taraftan makarna sosu için bir tavaya sıvı yağı alalım.
  • Sarımsakları kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ardından biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim. Domates mevsimiyse, domatesleriniz yeterince lezzetli ve kırmızı ise salça eklemek zorunda değilsiniz. Dilerseniz biber yerine domates salçası da kullanabilirsiniz.
  • Rendelenmiş domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekmeye başlayıncaya kadar kavuralım.
  • Hazırladığımız sosa 1-2 kepçe makarnanın haşlama suyundan ekleyelim. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayalım.
  • Bir iki fokurdadıktan sonra ocağı kapatalım. Suyunu süzdüğümüz makarnaları ilave edip karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder