Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 70 gram mısır nişastası (aida çay bardağı ile 1 bardak)
- 3 yumurta sarısı
- 250 gram tereyağı (oda ısısında eritilmiş olursa yayılır kurabiyeler)
- 150 gram pudra şekeri
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
Kuru Pasta Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve pudra şekeri iyice yoğrun.
- Yumurta sarısı ekleyin, iyice karıştırın. Mısır nişastası, kabartma tozu, 2 su bardağı kadar elenmiş un ekleyin.
- Yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse un ilave edin. (çok gerekmesin çok katı yapmayın. Az ekleyin kaşıkla).
- Büyük boy krema torbasına hamuru aktarın. Yağlı kağıt serili tepsiye çiçek şeklinde sıkın. Ortasına damla çikolata batırın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Fırından çıkarıp, kurabiyeleri soğumaya bırakın tamamen soğuyup dinlendikçe kıvam alacağı için bir gün dinlendirip ikram etmenizde fayda olacaktır. Afiyet olsun.Tüm çocukların ve kendini çocuk hissedenlerin bayramı kutlu olsun.🎉🎈🎉🎈🎉🎈.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder