23 Nisan 2021 Cuma

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 40 adet baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. litre süt
  • 4 su bardağı şeker
  • Ceviz
  • Kakao
  • Çikolata

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını eritiyoruz köpüğünü ayırıyor içine sıvı yapı ekliyoruz.
  • Süt ile şekeri kaynatıp soğutuyoruz.
  • Baklavalık yufkayı fırın kabımıza göre keserek fırın kabını yağlıyoruz ve yufkalarımızı dizmeye başlıyoruz.
  • İki kat yufka üzerine tereyağı gezdiriyoruz sonra tekrar iki kat yufka tekrar yağ olmak üzere 30 katı dizip yağlıyoruz ve bol ceviz kokuyoruz.
  • Diğer 10 kat yufkayı her katı yağlı olacak şekilde diziyoruz ve kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.
  • Dilimleri kesip önceden ısıttığımız fırında 160 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan beş dk sonra iyice soğuyan şerbeti döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Üzerine kakaoyu gezdiriyoruz sonra rendelenmiş çikolata ve istediğimiz gibi süslüyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder