Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 40 adet baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1. litre süt
- 4 su bardağı şeker
- Ceviz
- Kakao
- Çikolata
Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı
- Tereyağını eritiyoruz köpüğünü ayırıyor içine sıvı yapı ekliyoruz.
- Süt ile şekeri kaynatıp soğutuyoruz.
- Baklavalık yufkayı fırın kabımıza göre keserek fırın kabını yağlıyoruz ve yufkalarımızı dizmeye başlıyoruz.
- İki kat yufka üzerine tereyağı gezdiriyoruz sonra tekrar iki kat yufka tekrar yağ olmak üzere 30 katı dizip yağlıyoruz ve bol ceviz kokuyoruz.
- Diğer 10 kat yufkayı her katı yağlı olacak şekilde diziyoruz ve kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.
- Dilimleri kesip önceden ısıttığımız fırında 160 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan beş dk sonra iyice soğuyan şerbeti döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Üzerine kakaoyu gezdiriyoruz sonra rendelenmiş çikolata ve istediğimiz gibi süslüyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder