Kuşbaşı Ve Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt (ılık olacak)
- Yarım su bardağı su (ılık olacak)
- Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- Yarım bardak yoğurt
- 1 paket instand maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
- 500 gram kuşbaşından küçük doğranmış dana eti
- Yarım halka sucuk
- 3 su bardağı kaşar rendesi
- 4 adet sivri biber
- 3 yemek kaşığı tereyağ (düdüklüde pişen etleri ve halka halka doğranmış biberleri sotelemek için)
- 1 adet yumurta sarısı
Kuşbaşı Ve Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tuz, şeker, süt, su, maya ve sıvı yağı karıştıralım.
- Sonrasında yoğurt ve unu ilave edip hamurumuzu yoğuralım. 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 6 eşit beze yapalım.
- Kuşbaşından küçük doğradığımız etlerimizi içine tuz yağ koymadan suyu çekene kadar düdüklü tencerede ağzını kapatmadan pişirelim.
- Suyu çekilen etlerin üzerine 1 su bardağı kaynamış su koyup düdüklü tenceremizin ağzını kapatıp 20 dk kadar pişirelim.
- Diğer tarafta tereyağımızı tavamıza alalım ve ince halkalar şeklinde doğradığımız biberlerimizi ilave edip kavuralım.
- Pişmiş olan etlerimizi de ilave edip 5 dk kadar kavuralım ve ocağı kapayalım.
- Bezelenen hamurlarımızı uzunlamasına açalım ve üzerine önce kaşar ardından etli malzememizi koyalım kapatalım.
- Ben sucukları halka halka doğrayıp kaşarın üzerine koyup aynı şekilde kapadım.
- 1 yumurta sarısını kenarlarına sürüp fırına verelim.
Not: 👉 Hamurları açtıktan sonra fırın tepsisine koyalım ve iç malzemesini sonra koyalım. - 200°fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder