21 Nisan 2021 Çarşamba

Kuşbaşı Ve Sucuklu Pide Tarifi

 

Kuşbaşı Ve Sucuklu Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt (ılık olacak)
  • Yarım su bardağı su (ılık olacak)
  • Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • Yarım bardak yoğurt
  • 1 paket instand maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi;

  • 500 gram kuşbaşından küçük doğranmış dana eti
  • Yarım halka sucuk
  • 3 su bardağı kaşar rendesi
  • 4 adet sivri biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (düdüklüde pişen etleri ve halka halka doğranmış biberleri sotelemek için)
  • 1 adet yumurta sarısı

    Kuşbaşı Ve Sucuklu Pide Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tuz, şeker, süt, su, maya ve sıvı yağı karıştıralım.
  • Sonrasında yoğurt ve unu ilave edip hamurumuzu yoğuralım. 1 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit beze yapalım.
  • Kuşbaşından küçük doğradığımız etlerimizi içine tuz yağ koymadan suyu çekene kadar düdüklü tencerede ağzını kapatmadan pişirelim.
  • Suyu çekilen etlerin üzerine 1 su bardağı kaynamış su koyup düdüklü tenceremizin ağzını kapatıp 20 dk kadar pişirelim.
  • Diğer tarafta tereyağımızı tavamıza alalım ve ince halkalar şeklinde doğradığımız biberlerimizi ilave edip kavuralım.
  • Pişmiş olan etlerimizi de ilave edip 5 dk kadar kavuralım ve ocağı kapayalım.
  • Bezelenen hamurlarımızı uzunlamasına açalım ve üzerine önce kaşar ardından etli malzememizi koyalım kapatalım.
  • Ben sucukları halka halka doğrayıp kaşarın üzerine koyup aynı şekilde kapadım.
  • 1 yumurta sarısını kenarlarına sürüp fırına verelim.
    Not: 👉 Hamurları açtıktan sonra fırın tepsisine koyalım ve iç malzemesini sonra koyalım.
  • 200°fırında kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder