Güveçte Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü
- 400 gram mantar
- 1 bas soğan
- 1 adet domates
- 1 adet carliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 (yarım) kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Güveçte Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeyi küçük küçük doğruyoruz.
- Yağımızı tencerede biraz kızdırıp içine önce tavuklar sonra soğan ve biberler, üstüne domatesi koyarak biberler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
- Doğranmış mantarları ilave ediyoruz. Suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Küçük güveçlere alıyoruz üzerlerine kasar peynirini koyuyoruz.
- 250 derece ısıtılmış fırında kasar peyniri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder