21 Nisan 2021 Çarşamba

Güveçte Tavuklu Mantar Sote Tarifi

 

Güveçte Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 400 gram mantar
  • 1 bas soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet carliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Güveçte Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeyi küçük küçük doğruyoruz.
  • Yağımızı tencerede biraz kızdırıp içine önce tavuklar sonra soğan ve biberler, üstüne domatesi koyarak biberler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Doğranmış mantarları ilave ediyoruz. Suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Küçük güveçlere alıyoruz üzerlerine kasar peynirini koyuyoruz.
  • 250 derece ısıtılmış fırında kasar peyniri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder