Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için
- 1 su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta (Sarısını üzerine ayıralım)
- Yarım su bardağı sıvıyağ
İç harcı için
- 400g orta yağlı kıyma
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Kıymalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Kıyma suyunu çekince tuzu ve baharatları ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.
- Sıvı harç için malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım.
- Tezgaha yufkayı açıp sıvı karışımdan 3-4 kaşık iç harcımızdan yeteri kadar koyup rulo şeklinde saralım. Sıkı sarmayalım pişerken güzelce kabarsın.
- Uygun fırın tepsisine yağlı kağıt açalım.
- Hazırladığımız yufkaları tepsiye yerleştirelim.
- Kalan harcın içine yumurta sarışını da ekleyip böreğin üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder