23 Nisan 2021 Cuma

Kıymalı Kol Böreği Tarifi

 

Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta (Sarısını üzerine ayıralım)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ

İç harcı için

  • 400g orta yağlı kıyma
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

    Kıymalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  • Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  • Kıyma suyunu çekince tuzu ve baharatları ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.
  • Sıvı harç için malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım.
  • Tezgaha yufkayı açıp sıvı karışımdan 3-4 kaşık iç harcımızdan yeteri kadar koyup rulo şeklinde saralım. Sıkı sarmayalım pişerken güzelce kabarsın.
  • Uygun fırın tepsisine yağlı kağıt açalım.
  • Hazırladığımız yufkaları tepsiye yerleştirelim.
  • Kalan harcın içine yumurta sarışını da ekleyip böreğin üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder