Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Dereotlu Pastane Poğaçası Sefa Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin yada tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (Oda ısısında)
- 3 yumurta (İkisinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 paket yaş maya (42 gram) kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
- 7 su bardağından az un herkeste aynı olmayabilir kontrollü olun
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Dereotlu Pastane Poğaçası Sefa Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Genişçe bir kabın içine oda ısında bekletilmiş olduğumuz yoğurt sıvı yağ margarin ve çeyrek çay bardağında ılıtılmış olduğum suyun içinde bekletmiş olduğum mayayı bütün malzemeleride karıştırıyoruz.
- Unumuzuda yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekliyoruz doğramış olduğumuz dere otunuda ekliyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizde yuvarlıyoruz.
- Yağlanmış tepsiye yada yağlı kağıt serili tepsiye poğaçaların hepsini aynı şekilde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz tepsi mayası için 20 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra yumurta sarısı sürüp susamda ekip 180 derecelik ısınmış fırında alt üst ayarda 15 dakika pişiriliyor.
- Daha sonra turbo ayara getirilip üstü kızarana kadar pişirilir fırından çıktıktan 10 dakika sonra servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder