22 Nisan 2021 Perşembe

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Dereotlu Pastane Poğaçası Sefa Poğaçası Tarifi

 

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Dereotlu Pastane Poğaçası Sefa Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin yada tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt (Oda ısısında)
  • 3 yumurta (İkisinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 paket yaş maya (42 gram) kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu
  • 7 su bardağından az un herkeste aynı olmayabilir kontrollü olun

    Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Dereotlu Pastane Poğaçası Sefa Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • Genişçe bir kabın içine oda ısında bekletilmiş olduğumuz yoğurt sıvı yağ margarin ve çeyrek çay bardağında ılıtılmış olduğum suyun içinde bekletmiş olduğum mayayı bütün malzemeleride karıştırıyoruz.
  • Unumuzuda yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekliyoruz doğramış olduğumuz dere otunuda ekliyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizde yuvarlıyoruz.
  • Yağlanmış tepsiye yada yağlı kağıt serili tepsiye poğaçaların hepsini aynı şekilde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz tepsi mayası için 20 dakika bekletiyoruz.
  • Daha sonra yumurta sarısı sürüp susamda ekip 180 derecelik ısınmış fırında alt üst ayarda 15 dakika pişiriliyor.
  • Daha sonra turbo ayara getirilip üstü kızarana kadar pişirilir fırından çıktıktan 10 dakika sonra servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder