11 Nisan 2021 Pazar

Kıyır Kıyır Fındıklı Cevizli Tarçın Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Fındıklı Cevizli Tarçın Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 4.5 yemek kaşığı pudra şekeri (125gr)
  • 3 su bardağı un (350gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım küçük çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • Yarım küçük çay bardağı ince çekilmiş fındık

Dış kaplaması için;

  • 2.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı tarçın

    Kıyır Kıyır Fındıklı Cevizli Tarçın Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında erimiş tereyağına pudra şekerini ekleyip yoğuralım.
  • Vanilin ve kabartma tozunu eleyip ekleyelim.
  • 2 su bardağı unu ekleyelim ve yoğuralım.
  • Bu aşamadan sonra hamuru mıncıklama şeklinde yoğurmayalım, avcumuzun iç kısmıyla unu yedirelim.
  • Daha sonra 1su bardağı daha un ekleyelim, yedirelim.
  • Eğer fındık veya ceviz ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin güzelce yedirin.
  • Kurabiye hamurunu 5 parçaya ayırın, uzunlamasına şekil verin bıçakla aynı boyutta küçük küçük kesin.
  • Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ancak yuvarlak haliyle direkt tepsiye koyun tepsiye iyice oturtup altını düzeltmeyin yuvarlak şekli kalsın daha sonra kendi zaten hafiften yayılacak ve o şekli alacaktır.
  • Şekil alan kurabiyeleri önceden 170 derece ısıtılmış fırında ama çok iyi bir şekilde ısınsın yoksa kurabiyeler çok fazla dağılır.
  • Kurabiyeler fırındayken tarçın ve pudra şekerini güzelce derin bir kasede karıştırın.
  • Benim fırınımda 20-25 dk arası sürdü altı kızaracak üstü de bir tık kızarsın elinizle dokunduğunuzda içeri batırıldığında parmağınız içine girmiyorsa olmuş demektir.
  • Fırından aldığınızda üstü için yaptığınız karışıma kurabiyeleri sıcak sıcak batırın çok hafif vurarak fazlasını dökün ve tepsiye alın.
  • Kurabiyeleriz hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder