Kıyır Kıyır Fındıklı Cevizli Tarçın Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yada margarin
- 4.5 yemek kaşığı pudra şekeri (125gr)
- 3 su bardağı un (350gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım küçük çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- Yarım küçük çay bardağı ince çekilmiş fındık
Dış kaplaması için;
- 2.5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tarçın
Kıyır Kıyır Fındıklı Cevizli Tarçın Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda ısısında erimiş tereyağına pudra şekerini ekleyip yoğuralım.
- Vanilin ve kabartma tozunu eleyip ekleyelim.
- 2 su bardağı unu ekleyelim ve yoğuralım.
- Bu aşamadan sonra hamuru mıncıklama şeklinde yoğurmayalım, avcumuzun iç kısmıyla unu yedirelim.
- Daha sonra 1su bardağı daha un ekleyelim, yedirelim.
- Eğer fındık veya ceviz ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin güzelce yedirin.
- Kurabiye hamurunu 5 parçaya ayırın, uzunlamasına şekil verin bıçakla aynı boyutta küçük küçük kesin.
- Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin ancak yuvarlak haliyle direkt tepsiye koyun tepsiye iyice oturtup altını düzeltmeyin yuvarlak şekli kalsın daha sonra kendi zaten hafiften yayılacak ve o şekli alacaktır.
- Şekil alan kurabiyeleri önceden 170 derece ısıtılmış fırında ama çok iyi bir şekilde ısınsın yoksa kurabiyeler çok fazla dağılır.
- Kurabiyeler fırındayken tarçın ve pudra şekerini güzelce derin bir kasede karıştırın.
- Benim fırınımda 20-25 dk arası sürdü altı kızaracak üstü de bir tık kızarsın elinizle dokunduğunuzda içeri batırıldığında parmağınız içine girmiyorsa olmuş demektir.
- Fırından aldığınızda üstü için yaptığınız karışıma kurabiyeleri sıcak sıcak batırın çok hafif vurarak fazlasını dökün ve tepsiye alın.
Kurabiyeleriz hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder