13 Nisan 2021 Salı

Limonlu KekTarifi

 

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
  • 1/2 (yarım) paket eritilmiş̧ margarin
  • 1 limon suyu (1/2 (yarım) çay bardağı)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket +1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzerine Sos Olarak

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Püf noktası tüm malzemeler oda ısısında olacak, yumurta ve şekeri bembeyaz krema kıvamına gelene kadar çırpılacak. Akışkan bir kıvamı oluyor korkmayın. Ben 165 derece ısınmış fırında 45-50 dakika kontrollü olarak pişirdim. 40 dakikadan itibaren kürdan testine başlayın. Buyurun tarife.
  • Yumurta şeker ve vanilyayı bembeyaz olana kadar çırpalım.
  • Sıvıları ve limon kabuklarını, ardından tozları ekleyip hamuru hazırlayalım.
  • Yağlanmış unlanmış kalıba döküp 165 derece ısınmış fırında45-50 dakika kontrollü pişirelim. Kürdan testi mutlaka yapın.
  • Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp soğuyan kekin üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.
  • 1/2 (yarım) limon suyu (2-3 yemek kaşığı)

    Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder