Malzemeler
- 5 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
- 1/2 (yarım) paket eritilmiş̧ margarin
- 1 limon suyu (1/2 (yarım) çay bardağı)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 su bardağı un
- 1 paket +1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzerine Sos Olarak
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Püf noktası tüm malzemeler oda ısısında olacak, yumurta ve şekeri bembeyaz krema kıvamına gelene kadar çırpılacak. Akışkan bir kıvamı oluyor korkmayın. Ben 165 derece ısınmış fırında 45-50 dakika kontrollü olarak pişirdim. 40 dakikadan itibaren kürdan testine başlayın. Buyurun tarife.
- Yumurta şeker ve vanilyayı bembeyaz olana kadar çırpalım.
- Sıvıları ve limon kabuklarını, ardından tozları ekleyip hamuru hazırlayalım.
- Yağlanmış unlanmış kalıba döküp 165 derece ısınmış fırında45-50 dakika kontrollü pişirelim. Kürdan testi mutlaka yapın.
- Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp soğuyan kekin üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.
- 1/2 (yarım) limon suyu (2-3 yemek kaşığı)
Yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder