6 Nisan 2021 Salı

Lokanta Usulü Sarı Mercimek ÇorbasıTarifi

 

Lokanta Usulü Sarı Mercimek ÇorbasıTarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

    Yapılışı

  • Soğanı ve sarımsağı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğruyoruz.
  • Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Bu aşamada ocağın altını çok açarak tereyağını yakmamalısınız.
  • Eriyen yağın içerisine doğradığımız soğanı ve sarımsağı atıp soğanlar hafif pembeleşene kadar biraz kavuruyoruz.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  • Unun hafif kokusu çıkınca yıkadığımız mercimeği ekleyip bir kaç kez karıştırıyoruz.
  • Son olarak sıcak suyu da ekleyip kimyon, karabiber ve tuzunu koyuyoruz. Çorbamızı kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz ve yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Mercimekler yumuşayınca blenderla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
  • Çorbamızı kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz ve üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi gezdirerek servis ediyoruz.
    AFİYET OLSUN 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder