Lokanta Usulü Sarı Mercimek ÇorbasıTarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı sarı mercimek
- 6 su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğruyoruz.
- Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Bu aşamada ocağın altını çok açarak tereyağını yakmamalısınız.
- Eriyen yağın içerisine doğradığımız soğanı ve sarımsağı atıp soğanlar hafif pembeleşene kadar biraz kavuruyoruz.
- Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Unun hafif kokusu çıkınca yıkadığımız mercimeği ekleyip bir kaç kez karıştırıyoruz.
- Son olarak sıcak suyu da ekleyip kimyon, karabiber ve tuzunu koyuyoruz. Çorbamızı kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz ve yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Mercimekler yumuşayınca blenderla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
- Çorbamızı kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz ve üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi gezdirerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder