6 Nisan 2021 Salı

Etli Güveç Tarifi

 

Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • Kuyruk yağ
  • 2/3 adet patlıcan
  • 2/3 adet patates
  • 1 kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 5/6 diş sarımsak
  • 2 adet domates birisi altına birisi üstüne
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Göz kararı su üzerini geçmeyecek şekilde

    Etli Güveç Tarifi Yapılışı

  • Malzemelerin hepsi küçük küçük doğranır.
  • Sırasıyla güvece yerleştirilir ilk kuyruk yağ et kuru soğan ve diğer malzemeler konulur.
  • En üste et ve domates koyulur tekrar salçalı su tuz yapılarak üzerine dökülür.
  • Kaynayınca altı kısılarak kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun 😚.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder