24 Nisan 2021 Cumartesi

Lokum Gibi Yumuşak Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Lokum Gibi Yumuşak Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım kg kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış )
  • 1 büyük baş soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su ( Sıcak )

    Lokum Gibi Yumuşak Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Küp küp doğranan etleri, ve soğanları düdüklü tencereye koyup mühürlenir.
  • Daha sonra yeterince sıcak su katıp düdüklünün kapağı kapatılıp ocakta pişirilir.
  • Piştikten sonra haşlanmış nohut, salça, tuz, kekik, pul biber ilave edilir kıvama gelene kadar düdüklünün kapağı açık biraz daha kısık ateşte kaynatılır.Bu yöntemle daha pratik lezzetli bir yemek yapmış olursunuz.Yumuşak lokum gibi iftara hazır pişirenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder