24 Nisan 2021 Cumartesi

Kozunak (Bulgaristan Çöreği) Tarifi

 

Kozunak (Bulgaristan Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt (100ml)
  • 1 çay bardağı ılık su (100ml)
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 bardak un (Dikkatli ekleyin)

Arasına:

  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kırık ceviz

    Kozunak (Bulgaristan Çöreği) Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı ve un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unun 4 bardağını ekleyip yoğurun. Şimdi oda ısısındaki tereyağını hamurun ortasına yerleştirin ve en az on dakika yoğurun.
  • Bu arada gerekirse bir bardak daha unu kullanın. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Cam kabın üstüne streç film koyun ve hamurun iki katına çıkmadı için 1 saat ılık ortamda mayalayın.
  • Tezgaha un serpin hamurun önce havasını alıp oklavayla 2 cm kalınlığında açın. Çok inceltmeyin.
  • Şimdi kuru üzümleri ve cevizi serin. Hamuru yuvarlayın ve kağıt serili baton kalıba yerleştirin.
  • Bu şekilde üstünü örtün ve 30-35 dakika iki katına çıkıp mayalandırın.
  • Şimdi üstüne dikkatlice yumurta sarısı sürüp 190 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
  • ‼️ bu çöreği iri örgü halinde de pişirmeniz mümkün.

    Tel tel çok lezzetli bir çörek. Paskalya çöreği de deniyor.

    Afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder