Kozunak (Bulgaristan Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt (100ml)
- 1 çay bardağı ılık su (100ml)
- 2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 4-5 bardak un (Dikkatli ekleyin)
Arasına:
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı kırık ceviz
Kozunak (Bulgaristan Çöreği) Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unun 4 bardağını ekleyip yoğurun. Şimdi oda ısısındaki tereyağını hamurun ortasına yerleştirin ve en az on dakika yoğurun.
- Bu arada gerekirse bir bardak daha unu kullanın. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğurun.
- Cam kabın üstüne streç film koyun ve hamurun iki katına çıkmadı için 1 saat ılık ortamda mayalayın.
- Tezgaha un serpin hamurun önce havasını alıp oklavayla 2 cm kalınlığında açın. Çok inceltmeyin.
- Şimdi kuru üzümleri ve cevizi serin. Hamuru yuvarlayın ve kağıt serili baton kalıba yerleştirin.
- Bu şekilde üstünü örtün ve 30-35 dakika iki katına çıkıp mayalandırın.
- Şimdi üstüne dikkatlice yumurta sarısı sürüp 190 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
‼️ bu çöreği iri örgü halinde de pişirmeniz mümkün.
Tel tel çok lezzetli bir çörek. Paskalya çöreği de deniyor.
Afiyet olsun 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder