-
Lokumlu KurabiyeTarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağ - 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 5,5 6 su bardağı un
- Lokum
- Pudra şekeri
Yapılışı
- Hamur yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağını sıvı yağ, pudra şekeri, vanilyayı ekleyip yoğuralım.
- Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp avucumuzun içinde bastırarak açalım ve ortasına lokum ekleyerek hamurumuzu kapatalım ve elimizde yuvarlayarak şeklini verelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim 180-185 derece önceden ısıttığımız fırınımızda 20-25 dakika pişirelim pişen kurabiyelerimiz ılınınca pudra şekeri serpelim !!. Afiyet olsun🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder