8 Nisan 2021 Perşembe

Lokumlu KurabiyeTarifi

 

  •  

    Lokumlu KurabiyeTarifi İçin Malzemeler

    250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 5,5 6 su bardağı un
  • Lokum
  • Pudra şekeri

    Yapılışı

  • Hamur yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağını sıvı yağ, pudra şekeri, vanilyayı ekleyip yoğuralım.
  • Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp avucumuzun içinde bastırarak açalım ve ortasına lokum ekleyerek hamurumuzu kapatalım ve elimizde yuvarlayarak şeklini verelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim 180-185 derece önceden ısıttığımız fırınımızda 20-25 dakika pişirelim pişen kurabiyelerimiz ılınınca pudra şekeri serpelim !!. Afiyet olsun🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder