Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
- 1 kilo bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük boy havuç
- 2 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- Çok az sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Sıcak su
Yapılışı
- Uygun tencereyi ocağa alıp iyice kızdırıyoruz, daha sonra etleri koyup kendi suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
- Tamamen suyunu çeken ete 1, 5 -2 su bardağı suyu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
- Etiniz hala sert ise su takviyesi yapın.
- Suyunu çeken ete sıvı yağ ve tereyağını ekleyip 5-6 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
- Daha sonra havuç, yemeklik doğranmış soğan biber, ve sarımsağı ekleyip bir 5 dakika daha sotelemeye devam ediyoruz.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana denk pişirin.
- Sonrasında patates ekleyip az daha kavurduktan sonra son olarak bezelye ekleyip, üzerini çok az geçene kadar sıcak su ilave ediyoruz. Üzerine tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Kapağını tamamen kapatmadan orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yemeği ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder