8 Nisan 2021 Perşembe

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi

 

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
  • 1 kilo bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • Çok az sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Sıcak su

    Yapılışı

  • Uygun tencereyi ocağa alıp iyice kızdırıyoruz, daha sonra etleri koyup kendi suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
  • Tamamen suyunu çeken ete 1, 5 -2 su bardağı suyu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  • Etiniz hala sert ise su takviyesi yapın.
  • Suyunu çeken ete sıvı yağ ve tereyağını ekleyip 5-6 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
  • Daha sonra havuç, yemeklik doğranmış soğan biber, ve sarımsağı ekleyip bir 5 dakika daha sotelemeye devam ediyoruz.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana denk pişirin.
  • Sonrasında patates ekleyip az daha kavurduktan sonra son olarak bezelye ekleyip, üzerini çok az geçene kadar sıcak su ilave ediyoruz. Üzerine tuz ve karabiber ekliyoruz.
  • Kapağını tamamen kapatmadan orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yemeği ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder