5 Nisan 2021 Pazartesi

Mantarlı Köfteli Fırın Yemeği Tarifi

 

Mantarlı Köfteli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg mantar
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kekik, pulbiber, tuz
  • 3 su bardağı su

Köftesi için;

  • 700 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan(rendelenmiş)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu veya ekmek içi
  • Tuz, pulbiber, kimyon

    Mantarlı Köfteli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köfte malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun ve el ile şekil verip bir tabağa alın.
  • Mantarların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün, havuç ve patatesleri irice doğrayın, 1 adet soğanı yarım halka şeklinde doğrayın.
  • Doğranmış sebzeleri fırın tepsisine alın, bezelyeyide ekleyin.
  • Bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, pulbiber, kekik ve 3 su bardağı suyu karıştırın sebzelerin üzerine gezdirin ve bütün sebzelere sosu yedirin.
  • Önceden hazırladığımız köfteleri tepsiye dizin.
  • Tepsinin üzerini folyo ile kapatın 180 derece fırında 1 saat pişirin, folyoyu üzerinden alın 10 dakika daha pişirin ve servis edin.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder