12 Nisan 2021 Pazartesi

Mantarlı Tavuklu Patates Püreli Beşamelli Nefis Bir Ana Yemek Tarifi

 

Mantarlı Tavuklu Patates Püreli Beşamelli Nefis Bir Ana Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 tane mantar
  • Tuz kekik karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates püresi yoksa 3 tane domates rendesi yarım çorba kaşığı domates salçası bir baş soğan
  • 1 çay bardağı su

Beşemali İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz karabiber

Patates Püresi İçin

  • 6 orta boy haşlanmış patates
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin

  • Kaşar

    Mantarlı Tavuklu Patates Püreli Beşamelli Nefis Bir Ana Yemek Tarifi Yapılışı

  • Patatesler haşlansın diye tencereye alıp üstünü geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  • Diğer yandan tencereye yağı alıp doğramış olduğumuz tavukları koyuyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen tavuğu başka bir kaba alıp aynı tavada doğramış olduğumuz soğanı biberleri mantarı alıp soteliyoruz.
  • Daha sonra salça tavuğu aynı tavaya alıp domates sosunu bir çay bardağı suyu ekliyoruz suyu baharatlar ekliyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz.
  • Diğer yandan haşlamış olduğumuz patatesleri soyup eziciyle eziyoruz 100 gram kaşar baharatlarınıda ekleyip yoğuruyoruz.
  • Silindir şekli veriyoruz etimizi tepsiye alıp patateslerimizide alıyoruz.
  • Diğer yandan bir tencereye yağımızı alıp unuda ekleyip kavuruyoruz sütünüde ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Tuzunu karabiberine ekleyip patates silindirlerin üstüne gezdiriyoruz. Üstüne kaşar 200 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana dek pişirilir servise hazır🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder