Mantarlı Tavuklu Patates Püreli Beşamelli Nefis Bir Ana Yemek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tavuk göğsü
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 4 tane mantar
- Tuz kekik karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates püresi yoksa 3 tane domates rendesi yarım çorba kaşığı domates salçası bir baş soğan
- 1 çay bardağı su
Beşemali İçin
- 2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz karabiber
Patates Püresi İçin
- 6 orta boy haşlanmış patates
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- Kaşar
Mantarlı Tavuklu Patates Püreli Beşamelli Nefis Bir Ana Yemek Tarifi Yapılışı
- Patatesler haşlansın diye tencereye alıp üstünü geçecek kadar su koyup haşlayalım.
- Diğer yandan tencereye yağı alıp doğramış olduğumuz tavukları koyuyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen tavuğu başka bir kaba alıp aynı tavada doğramış olduğumuz soğanı biberleri mantarı alıp soteliyoruz.
- Daha sonra salça tavuğu aynı tavaya alıp domates sosunu bir çay bardağı suyu ekliyoruz suyu baharatlar ekliyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz.
- Diğer yandan haşlamış olduğumuz patatesleri soyup eziciyle eziyoruz 100 gram kaşar baharatlarınıda ekleyip yoğuruyoruz.
- Silindir şekli veriyoruz etimizi tepsiye alıp patateslerimizide alıyoruz.
- Diğer yandan bir tencereye yağımızı alıp unuda ekleyip kavuruyoruz sütünüde ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Tuzunu karabiberine ekleyip patates silindirlerin üstüne gezdiriyoruz. Üstüne kaşar 200 derecelik ısınmış fırında üstü kızarana dek pişirilir servise hazır🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder