Malzemeler
- 8 adet baget
- 1 adet patates
- 3 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı kaynar su
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
Yapılışı
- Sebzeli yemek yaparken ilk önce işe sebzelerini hazırlamakla başlamalıyız.
- Öncelikle kuru soğanı soyup halka halka keselim fırın tepsimize en alta yerleştirelim.
- Havuçları yıkayarak soyalım halka halka kesip soğanların üzerine serpiştirelim.
- Patatesi yıkayarak soyalım halka halka keselim tepsiye yerleştirelim.
- Bezelyeyi ve sarımsakları da koyalım.
- Tavuk bagetleri yıkayıp suyunu süzdürelim iki yerinden ufak bıçak darbesi vuralım ve sebzelerin üzerine yerleştirelim.
- Üstünü domates halkaları ve sivri biberle süsleyelim.
- Derin bir kabın içerisine bir su bardağı sıcak su alalım biber ve domates salçasını ekleyelim.
- Kekik ve tuzunu katalım. Karıştırarak salçayı pürüzsüz hale getirelim. Sosumuz hazır.
- Yemeğin üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder