12 Nisan 2021 Pazartesi

Fırında Sebzeli BagetTarifi

 

Malzemeler

  • 8 adet baget
  • 1 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz

    Yapılışı

  • Sebzeli yemek yaparken ilk önce işe sebzelerini hazırlamakla başlamalıyız.
  • Öncelikle kuru soğanı soyup halka halka keselim fırın tepsimize en alta yerleştirelim.
  • Havuçları yıkayarak soyalım halka halka kesip soğanların üzerine serpiştirelim.
  • Patatesi yıkayarak soyalım halka halka keselim tepsiye yerleştirelim.
  • Bezelyeyi ve sarımsakları da koyalım.
  • Tavuk bagetleri yıkayıp suyunu süzdürelim iki yerinden ufak bıçak darbesi vuralım ve sebzelerin üzerine yerleştirelim.
  • Üstünü domates halkaları ve sivri biberle süsleyelim.
  • Derin bir kabın içerisine bir su bardağı sıcak su alalım biber ve domates salçasını ekleyelim.
  • Kekik ve tuzunu katalım. Karıştırarak salçayı pürüzsüz hale getirelim. Sosumuz hazır.
  • Yemeğin üzerine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder