Meyveli Parfe (Doğum Günü Pastası Tadında Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 2 büyük muz
- 10- 15 adet çilek
- Yarım su bardağı damla çikolata
Üzeri İçin
- Çikolata sosu
- Çilek
- Pasta süsü (Dilerseniz)
Meyveli Parfe (Doğum Günü Pastası Tadında Pratik) Tarifi Yapılışı
- Sütü ve kremşantiyi bir kaba alıp mikserle çırpalım. Koyulaşınca içine kırılmış bisküviyi, damla çikolatayı, küçük doğranmış çilek ve muzu ilave edip iyice karıştıralım.
- Yuvarlak derin bir kalıba buzdolabı poşeti serelim. Parfeyi içine koyup üzerini düzleştirelim. Kenarlarından sarkan poşeti üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu kısmında 4 veya 5 saat bekletelim. (ben plastik saklama kaplarımdan birini kullandım).
- Parfeyi dolaptan çıkartıp servis tabağına alalım. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ancak ben hazır çikolata sosu kullandım siz evde yapabilirsiniz. Çikolata süsü ile süsleyip daha sonra pasta süsü serpelim.
- Ortasına ise bütün çilekler ile de süsleyip servis edebiliriz. (bu tarife ek ceviz, fındık, fıstık ve orman meyveleri de ekleyebilirsiniz. ) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder