30 Nisan 2021 Cuma

Meyveli Parfe (Doğum Günü Pastası Tadında Pratik) Tarifi

 

Meyveli Parfe (Doğum Günü Pastası Tadında Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 2 büyük muz
  • 10- 15 adet çilek
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Üzeri İçin

  • Çikolata sosu
  • Çilek
  • Pasta süsü (Dilerseniz)

    Meyveli Parfe (Doğum Günü Pastası Tadında Pratik) Tarifi Yapılışı

  • Sütü ve kremşantiyi bir kaba alıp mikserle çırpalım. Koyulaşınca içine kırılmış bisküviyi, damla çikolatayı, küçük doğranmış çilek ve muzu ilave edip iyice karıştıralım.
  • Yuvarlak derin bir kalıba buzdolabı poşeti serelim. Parfeyi içine koyup üzerini düzleştirelim. Kenarlarından sarkan poşeti üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu kısmında 4 veya 5 saat bekletelim. (ben plastik saklama kaplarımdan birini kullandım).
  • Parfeyi dolaptan çıkartıp servis tabağına alalım. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ancak ben hazır çikolata sosu kullandım siz evde yapabilirsiniz. Çikolata süsü ile süsleyip daha sonra pasta süsü serpelim.
  • Ortasına ise bütün çilekler ile de süsleyip servis edebiliriz. (bu tarife ek ceviz, fındık, fıstık ve orman meyveleri de ekleyebilirsiniz. ) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder