30 Nisan 2021 Cuma

Lavaş Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet Lavaş
  • Tereyağı

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Benin kullandığım çay bardağı: 125ml

İç harcı için;

  • 100g beyaz peynir
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • Maydanoz

     Yapılışı

  • İlk olarak sosumuzu hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvı yağı alarak karıştıralım.
  • Kullanacağımız lavaş boyutunda bir tavayı tereyağı ile yağlayalım ve içerisine 1. lavaşımızı yerleştirerek üzerine sostan dökelim.
  • Fırça yardımı ile sosu lavaşın her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Ardından 2. lavaşımızı da yerleştirerek tekrar sosumuzdan bolca sürelim.
  • İç harcımızın yarısını her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Üzerin 3. lavaşımızı alalım ve arasına sos sürerek üzerine 4. lavaşımızı yerleştirelim. Sosumuzu her yerine gelecek şekilde sürdükten sonra kalan iç harcımızı dökerek eşit bir şekilde yayalım.
  • 5. ve 6. lavaşımızı da arasına sos sürerek tavamıza yerleştirelim. Son olarak en üst kısma kalan sosu dökelim ve tavamızı ocağa alarak kapağı kapalı olacak şekilde orta ateşte pişmeye bırakalım. Yaklaşık 3 dakika içerisinde böreğimiz kızaracaktır. Ara ara kontrol edelim.
  • Alt tarafı pişen böreğimizin üzerini tereyağı ile yağlayalım ve düz bir kabak yardımı ile böreğimizi ters çevirelim.
  • Diğer tarafını da kızartmak için böreğimizi tavaya yerleştirelim ve kızaran tarafına da yağ sürdükten sonra kapağını kapatarak yaklaşık 3 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kızardığından emin olduğumuz böreğimizi uygun bir tabağa alalım ve pizza şeklinde dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder