Malzemeler
- 6 adet Lavaş
- Tereyağı
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Benin kullandığım çay bardağı: 125ml
İç harcı için;
- 100g beyaz peynir
- Yarım su bardağı kaşar peyniri
- Maydanoz
Yapılışı
- İlk olarak sosumuzu hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvı yağı alarak karıştıralım.
- Kullanacağımız lavaş boyutunda bir tavayı tereyağı ile yağlayalım ve içerisine 1. lavaşımızı yerleştirerek üzerine sostan dökelim.
- Fırça yardımı ile sosu lavaşın her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Ardından 2. lavaşımızı da yerleştirerek tekrar sosumuzdan bolca sürelim.
- İç harcımızın yarısını her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Üzerin 3. lavaşımızı alalım ve arasına sos sürerek üzerine 4. lavaşımızı yerleştirelim. Sosumuzu her yerine gelecek şekilde sürdükten sonra kalan iç harcımızı dökerek eşit bir şekilde yayalım.
- 5. ve 6. lavaşımızı da arasına sos sürerek tavamıza yerleştirelim. Son olarak en üst kısma kalan sosu dökelim ve tavamızı ocağa alarak kapağı kapalı olacak şekilde orta ateşte pişmeye bırakalım. Yaklaşık 3 dakika içerisinde böreğimiz kızaracaktır. Ara ara kontrol edelim.
- Alt tarafı pişen böreğimizin üzerini tereyağı ile yağlayalım ve düz bir kabak yardımı ile böreğimizi ters çevirelim.
- Diğer tarafını da kızartmak için böreğimizi tavaya yerleştirelim ve kızaran tarafına da yağ sürdükten sonra kapağını kapatarak yaklaşık 3 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kızardığından emin olduğumuz böreğimizi uygun bir tabağa alalım ve pizza şeklinde dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder