Mini Ramazan Pideleri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İç harç için;
- Ben kıymalı, kaşarlı ve kuşbaşılı hazırladım
- Kıymalı harca 200 gr kıyma
- 1 domates
- 2 yeşil biber
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber ve az kekik
- Kuşbaşılı da kıyma yerine minik minik doğranmış et kullandım
- Kaşarlı için ise kaşar peyniri rendesi
Mini Ramazan Pideleri Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bütün malzemeleri karıştırıp güzel bir hamur yoğuralım ve bir saat dinlendirin.
- Hamur dinlenirken iç harçlarınızı hazırlayın.
- Bütün malzemeleri minik minik doğrayın.
- Kaşarlı olanın içine dilerseniz pastırma ya da sucuk da koyabilirsiniz.
- Hamuru ister merdane ile isterseniz el ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
- İçine harçtan koyup, iki başı birleştirelim ve kenarları birer cm kadar harcın üzerine kapatıp pide şeklini verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyetle 💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder