19 Nisan 2021 Pazartesi

Mini Ramazan Pideleri Tarifi

 

Mini Ramazan Pideleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İç harç için;

  • Ben kıymalı, kaşarlı ve kuşbaşılı hazırladım
  • Kıymalı harca 200 gr kıyma
  • 1 domates
  • 2 yeşil biber
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber ve az kekik
  • Kuşbaşılı da kıyma yerine minik minik doğranmış et kullandım
  • Kaşarlı için ise kaşar peyniri rendesi

    Mini Ramazan Pideleri Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bütün malzemeleri karıştırıp güzel bir hamur yoğuralım ve bir saat dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken iç harçlarınızı hazırlayın.
  • Bütün malzemeleri minik minik doğrayın.
  • Kaşarlı olanın içine dilerseniz pastırma ya da sucuk da koyabilirsiniz.
  • Hamuru ister merdane ile isterseniz el ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
  • İçine harçtan koyup, iki başı birleştirelim ve kenarları birer cm kadar harcın üzerine kapatıp pide şeklini verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Afiyetle 💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder