19 Nisan 2021 Pazartesi

Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü (Artık Dışarda Yemeyeceksiniz) Tarifi

 

Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü (Artık Dışarda Yemeyeceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler

Marine edilecekler;

  • 1 tane tavuk göğsü (300-350 gram kadar)
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 büyük diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım.)
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Bir fiske karabiber
  • Tuz

Tavuk piştikten sonra eklenecektir;

  • Yarım paket krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Makarnası için;

  • Yarım paket makarna (istediğiniz çeşit kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı dolusu zerdeçal (renk versin diye)
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (taze varsa kullanabilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 çorba kaşığı kadar zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı krema
  • Tuz

Salatası için;

  • Marul (yarım göbek marul kullandım)
  • 1 tane orta boy havuç
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı kadar sirke (damak tadınıza göre çoğaltabilirsiniz)
  • Tuz

    Tavuk Dünyası Kekiklim Menüsü (Artık Dışarda Yemeyeceksiniz) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle marine işlemi tavuğu kuşbaşı olacak şekilde biraz büyükçe doğrayalım ve bir kaba alalım. (Bu işlem en az 2-3 saat önceden yapılmalı. Akşamdan bile marine edip dolaba kaldırabilirsiniz. ).
  • Marine için diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım ve ağzını kapatıp dolaba kaldıralım.
  • Marine olduktan sonra 1 tavaya tereyağ ve birkaç çorba kaşığı zeytinyağ ekleyelim yağ biraz ısındıktan sonra tavuklarımızı ekleyelim.
  • Tavuklar hafif kızarana kadar pişirelim ve bir kenara alalım.
  • Makarna için bir tencereye su alalım ve içine zerdeçal ve bolca tuz ekleyip makarnaları haşlayalım.
  • Bu aşamada salata için gerekli malzemeleri hazırlayalım. Marulu doğrayıp, havucu rendeleyip bir kaba alalım. Soslarını ekleyip karıştıralım.
  • Makarnalar piştikten sonra süzüp çok az sudan geçirelim.
  • Makarnanın sosu için pişirdiğimiz tencereye tereyağ ve zeytinyağ alıp biraz kızartalım. İçine fesleğenli ekleyip çok az kavurup makarnayı içine ekleyelim.
  • Makarnanın üzerine 2 çorba kaşığı kadar krema ekleyip 1 dakika kadar kaşıkla karıştırarak kremayı yedirelim ve ocaktan alalım.
  • Pişirdiğimiz tavukları tekrar ocağa alalım. Biraz ısındıktan sonra kremayı ekleyelim ve kremayı biraz çektirdikten sonra kaşar peynirini ekleyip erittikten sonra ocaktan alalım.
  • Tabağa sırasıyla tavuk, makarna ve salata olacak şekilde servis edelim.
  • Afiyetle yiyebilirsiniz 😋👌❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder