Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı fındık, fıstık yada ceviz kirigi
Sosu için;
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 160 gram çikolata(2 paket sütlü bitter karışık)
Yapılışı
- Petibör bisküvilerimizi derin bi kaseye alıp elimizle irili ufaklı kıralım.
- İçerisine fıstık ilave edip karıştıralım.
- Sosu için tencereye süt, krema ve kakaoyu alıp karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocağı kapatıp tereyağını ilave edelim.
- En son çikolatayı ilave edip güzelce pürüz kalmayacak şekilde çırpalım.
- Sosumuz soğuduktan sonra bisküviye ilave edip karıştıralım.
- Strec filmi tezgaha sarıp harcı ortasına yayalım.
- Streci kapatıp oval şekilde kenarlarını kapatalım.
- Buz dolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyelim. Ben akşamdan hazırladım çok daha güzel bi şekilde dilimlendi.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp üzerine fıstık serpelim. Servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder