Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı bulgur
- 3.5 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Yeşil biber, kırmızı biber
- 1 adet soğan
- Sıvıyağ
- Tuz, pulbiber
Yapılışı
- Soğanlar ince ince doğranır ve sıvı yağ ile tavaya alınır. Bu sırada biberler doğranır.
- Kavrulan soğanların üstüne biberler eklenir ve kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir.
- Yıkanmış bulgurumuzu da ekledikten sonra biraz kavrulur ve üstüne suyu eklenir.
- Baharatları da ilave ettikten sonra kısık ateşe alınır ve kapağı kapatılır.
- Bulgurumuz şişip suyunu çektikten sonra servise hazır 🥰Afiyet olsun 💃
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder