Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kuru kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 100 gram tereyağı veya margarin
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı
- 1 geniş tavaya tereyağını alalım, ve yağımız eriyince kadayıfımızı ekleyelim üzerine şekerimizde ekleyip 5 dakika kısık ateşte renk az koyulaşana kadar kavuralım.
- Siz kadayıfına isterseniz ceviz fındıkta koyabilirsiniz ben koymadım.
- Daha sonra soğumaya bırakıp muhallebisini yapalım.
- Muhallebisi için geniş bir tencere un, nişasta, sütümüzü ve şekerimizi ve daha sonra yumurtamızı da koyalım iyice karıştırıp ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3, 4 dakika göz olunca ocaktan alıp vanilyamızı da ekleyip karıştıralım,.
- İlk sıcaklığı çıksın daha sonra sunum bardağı veya kaselerimize önce alt katı kadayıf ortasına muhallebi koyalım.
- En üst katına yine kadayıfdan koyup eşit miktarda pay yapalım benn 8 adet çıktı.
- Sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
- Daha sonra 2, 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapalım. 🍒🌸afiyet olsun 🌸🍒.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder