22 Nisan 2021 Perşembe

Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuru kadayıf
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram tereyağı veya margarin

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

    Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • 1 geniş tavaya tereyağını alalım, ve yağımız eriyince kadayıfımızı ekleyelim üzerine şekerimizde ekleyip 5 dakika kısık ateşte renk az koyulaşana kadar kavuralım.
  • Siz kadayıfına isterseniz ceviz fındıkta koyabilirsiniz ben koymadım.
  • Daha sonra soğumaya bırakıp muhallebisini yapalım.
  • Muhallebisi için geniş bir tencere un, nişasta, sütümüzü ve şekerimizi ve daha sonra yumurtamızı da koyalım iyice karıştırıp ocağa alalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3, 4 dakika göz olunca ocaktan alıp vanilyamızı da ekleyip karıştıralım,.
  • İlk sıcaklığı çıksın daha sonra sunum bardağı veya kaselerimize önce alt katı kadayıf ortasına muhallebi koyalım.
  • En üst katına yine kadayıfdan koyup eşit miktarda pay yapalım benn 8 adet çıktı.
  • Sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
  • Daha sonra 2, 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapalım. 🍒🌸afiyet olsun 🌸🍒.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder