Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
Arası için
- 2 su bardağı ceviz
Şerbeti için
- 1 litre süt
- 4 su bardağı toz şeker
Üzeri için
- 1 paket sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri ( süt tozu kullananlarda var yada nescuik )
Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı
- İşe ilk olarak şerbeti hazırlayarak başlıyoruz.
- Süt ve şekeri ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika kaynatın kaynama işlemi bitince kenara alıp iyice soğutuyoruz.
- Daha sonra tereyağı eritiyoruz sıvı yağını da ekliyoruz.
- Cevizleri robottan çekiyoruz biraz iri taneli olsun.
- Sonra baklava yapımına başlıyoruz önce fırın tepsisine yağdan sürelim.
- Sonra 3 kat yufka serip tekrar yağlayayım bu işlemi 3 katta bir olmak üzere 30 kata kadar tekrarlayalım.
- 30 katı da yağlayıp önce ceviz sonra toz karışımdan serpelim her tarafına ve tekrar bi 14 kat yufka serelim her 3 katta bir mutlaka yağlayalım.
- Kalan bütün yufkaları 3 katta bir yağlayarak serelim toplam 44 kat oluyor bu işlem bitince keskin bir bıçakla güzelce dilimleyelim.
- Benim yufkalar 44 taneydi her pakette farklı oluyor 40 katta olsa oluyor.
- Kalan bütün yağı üzerine gezdirelim.
- 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan baklavamızı biraz ılıyınca soğuk şerbetle buluşturalım.
- Kalan 1 paket çikolatayı da toz haline getirip baklavanın üzerine serpelim.
- En az 2 saat dolapta dinledikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder