22 Nisan 2021 Perşembe

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Arası için

  • 2 su bardağı ceviz

Şerbeti için

  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 paket sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri ( süt tozu kullananlarda var yada nescuik )

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • İşe ilk olarak şerbeti hazırlayarak başlıyoruz.
  • Süt ve şekeri ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika kaynatın kaynama işlemi bitince kenara alıp iyice soğutuyoruz.
  • Daha sonra tereyağı eritiyoruz sıvı yağını da ekliyoruz.
  • Cevizleri robottan çekiyoruz biraz iri taneli olsun.
  • Sonra baklava yapımına başlıyoruz önce fırın tepsisine yağdan sürelim.
  • Sonra 3 kat yufka serip tekrar yağlayayım bu işlemi 3 katta bir olmak üzere 30 kata kadar tekrarlayalım.
  • 30 katı da yağlayıp önce ceviz sonra toz karışımdan serpelim her tarafına ve tekrar bi 14 kat yufka serelim her 3 katta bir mutlaka yağlayalım.
  • Kalan bütün yufkaları 3 katta bir yağlayarak serelim toplam 44 kat oluyor bu işlem bitince keskin bir bıçakla güzelce dilimleyelim.
  • Benim yufkalar 44 taneydi her pakette farklı oluyor 40 katta olsa oluyor.
  • Kalan bütün yağı üzerine gezdirelim.
  • 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan baklavamızı biraz ılıyınca soğuk şerbetle buluşturalım.
  • Kalan 1 paket çikolatayı da toz haline getirip baklavanın üzerine serpelim.
  • En az 2 saat dolapta dinledikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder