Muhallebili Kemalpaşa Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2.3 damla limon
- Kemal paşa
Muhallebi için
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Çikolata sos için
- 1 paket 200 ml krema
- 1 çay bardağı damla çikolata
Muhallebili Kemalpaşa Tarifi Yapılışı
- Şerbet malzemelerini tencereye alalım limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynayınca kemal paşaları ekleyelim 15 20 dakika şerbeti çekince süzgeçle alalım.
- Muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp koyulaşana kadar kısık ateşte pişirelim ve ocaktan alıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Kemalpaşalarımızı kuplara 3 er tane koyup üzerine muhallebi pay edelim.
- Kremayı ısıtıp çikolatamızı ekleyip çırpalım.
- Hazır olan çikolata sosumuzu tatlımızın üzerine aktaralım.
- Buzdolabında 2 saat dinledikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz deniycek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder