2 Nisan 2021 Cuma

Müthiş Lezzeti İle Meyve Jöleli Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi

 

Müthiş Lezzeti İle Meyve Jöleli Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet tuzsuz etimek
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su

Su bardağı ölçüm 220 ml

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 iyice tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 iyice tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 5 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı doluca tereyağ
  • 1 paket vanilya

Meyve jölesi için;

  • 3 su bardağı hazır kutu meyve suyu (vişne kullandım ben)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta  

    Müthiş Lezzeti İle Meyve Jöleli Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı 

  • En büyük boy borcam içine etimekleri diziyoruz.
  • Ardına uygun bir tencere içine şekeri koyup ocağa alıyoruz.
  • Tencereyi arada bir sallayarak şekerin tabandan eridiğini görmeye başlayana dek, ocağı en yüksekten biraz altta tutup başında bekliyoruz.
  • Şeker biraz erimeli biraz topaklı kendini salarken orta ateşe indirip, arada tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz.
  • Tamamen eriyip kırmızıya çalan bir renk olduğunda ocaktan çekip üzerine dikkatle suyunu döküyor ve karıştırarak tekrar ocağa orta ateşe alıyoruz.
  • Ağdalaşan şeker, şerbet kıvamında tekrar çözülene dek daha ocakta 5-6 dk kaynatıp etimeklerin her yerine eşitçe döküyoruz.
  • Muhallebisi için tencereye sütü, un ve nişastayı katıp tel çırpıcı ile iyice topak kalmayana tek çırpıyoruz şekerini ekleyip tekrar çırpıp ocağa alıyoruz.
  • Devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
  • 5 dk kaynatıyoruz ve ocaktan alıp içine vanilya, tereyağ katıp karıştırıyor eriyince etimek üzerine eşitçe döküyoruz.
  • Tezgahta 10 dakika bekletip buzdolabına soğumaya kaldırıyoruz.
  • Tatlımız dolapta yarım saat dinlendikten sonrada jölesini yapmaya başlıyoruz.
  • Malzemeleri çırpıp ocağa alıyor sürekli karıştırarak pişiriyor ve muhallebinin üzerine eşitçe döküyoruz.
  • 4 saat dolapta dinlendirip servis edebiliriz. 1 gün öncedende yapıp ertesi güne sunabilirsiniz.
  • Üzeri kapalı hava almadan buzdolabında muhafaza ediniz. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder