Müthiş Lezzeti İle Meyve Jöleli Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet tuzsuz etimek
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı sıcak su
Su bardağı ölçüm 220 ml
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2 iyice tepeleme yemek kaşığı un
- 2 iyice tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 5 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı doluca tereyağ
- 1 paket vanilya
Meyve jölesi için;
- 3 su bardağı hazır kutu meyve suyu (vişne kullandım ben)
- 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Müthiş Lezzeti İle Meyve Jöleli Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- En büyük boy borcam içine etimekleri diziyoruz.
- Ardına uygun bir tencere içine şekeri koyup ocağa alıyoruz.
- Tencereyi arada bir sallayarak şekerin tabandan eridiğini görmeye başlayana dek, ocağı en yüksekten biraz altta tutup başında bekliyoruz.
- Şeker biraz erimeli biraz topaklı kendini salarken orta ateşe indirip, arada tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz.
- Tamamen eriyip kırmızıya çalan bir renk olduğunda ocaktan çekip üzerine dikkatle suyunu döküyor ve karıştırarak tekrar ocağa orta ateşe alıyoruz.
- Ağdalaşan şeker, şerbet kıvamında tekrar çözülene dek daha ocakta 5-6 dk kaynatıp etimeklerin her yerine eşitçe döküyoruz.
- Muhallebisi için tencereye sütü, un ve nişastayı katıp tel çırpıcı ile iyice topak kalmayana tek çırpıyoruz şekerini ekleyip tekrar çırpıp ocağa alıyoruz.
- Devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
- 5 dk kaynatıyoruz ve ocaktan alıp içine vanilya, tereyağ katıp karıştırıyor eriyince etimek üzerine eşitçe döküyoruz.
- Tezgahta 10 dakika bekletip buzdolabına soğumaya kaldırıyoruz.
- Tatlımız dolapta yarım saat dinlendikten sonrada jölesini yapmaya başlıyoruz.
- Malzemeleri çırpıp ocağa alıyor sürekli karıştırarak pişiriyor ve muhallebinin üzerine eşitçe döküyoruz.
- 4 saat dolapta dinlendirip servis edebiliriz. 1 gün öncedende yapıp ertesi güne sunabilirsiniz.
- Üzeri kapalı hava almadan buzdolabında muhafaza ediniz. Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder