Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Pilavı için;
- 1,5 su bardağı pirinç
- 150gr tavuk göğsü
- 3adet yeşil soğan
- 3 yemek kaşığı menemenlik sos (ya da 1 adet sivri biber, 1 adet domates de olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı tavuk suyu (yoksa sadece su da olabilir)
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiğince un
Üzeri için;
- Badem
Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
- Önce pilavı hazırlıyoruz. Pirinci tuzlu sıcak suda 15dakika bekletiyoruz. Tavukları haşlayıp tiftikliyoruz. Suyunuzda kenara ayırıyoruz.
- Tavaya sıvı yağ döküyoruz.
- Üzerine ince doğranmış soğan, menemenlik sos ve baharatları ilave ediyoruz.
- Pirinci yıkayıp süzüp üzerine ilave edip kavuruyoruz. Tavukları da ilave ediyoruz. 2su bardağı tavuk suyunu ilave ederek kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
- Hamuru içim gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Bu sırada fırını canlı 200 dereceye ayarlayın.
- Kalıbı tereyağı ile yağlayıp bademleri diziyoruz.
- Hamuru biri büyük biri küçük olacak şekilde iki parçaya bölüyoruz.
- Büyük olan parçayı geniş olacak şekilde açıyoruz ortasını deliyoruz.
- Kalıba oturtup uçları dışta kalacak şekilde içerisine pilavı döküyoruz.
- Küçük olan hamuru da açıp üzerine kapatıyoruz.
- Kenarlarını katlıyoruz.
- Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ters çevirip sıcak servis yapıyoruz.
Deneyeceklere afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder