1 Nisan 2021 Perşembe

Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi

 

Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Pilavı için;

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 150gr tavuk göğsü
  • 3adet yeşil soğan
  • 3 yemek kaşığı menemenlik sos (ya da 1 adet sivri biber, 1 adet domates de olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu (yoksa sadece su da olabilir)

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

Üzeri için;

  • Badem 

    Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi Yapılışı 

  • Önce pilavı hazırlıyoruz. Pirinci tuzlu sıcak suda 15dakika bekletiyoruz. Tavukları haşlayıp tiftikliyoruz. Suyunuzda kenara ayırıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağ döküyoruz.
  • Üzerine ince doğranmış soğan, menemenlik sos ve baharatları ilave ediyoruz.
  • Pirinci yıkayıp süzüp üzerine ilave edip kavuruyoruz. Tavukları da ilave ediyoruz. 2su bardağı tavuk suyunu ilave ederek kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Hamuru içim gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  • Bu sırada fırını canlı 200 dereceye ayarlayın.
  • Kalıbı tereyağı ile yağlayıp bademleri diziyoruz.
  • Hamuru biri büyük biri küçük olacak şekilde iki parçaya bölüyoruz.
  • Büyük olan parçayı geniş olacak şekilde açıyoruz ortasını deliyoruz.
  • Kalıba oturtup uçları dışta kalacak şekilde içerisine pilavı döküyoruz.
  • Küçük olan hamuru da açıp üzerine kapatıyoruz.
  • Kenarlarını katlıyoruz.
  • Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Ters çevirip sıcak servis yapıyoruz.
  • Deneyeceklere afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder