Nefis Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük parça tavuk göğüs
- 200 gram mantar
- 3 çay bardağı kaşığı zeytinyağı
- 2 çay bardağı kaşığı sirke
- 2 diş sarımsak
- 1 silme çay bardağı kaşığı köri
- 1 dolu çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 paket kutu krema
Nefis Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü iri küpler halinde doğrayın.
- Sarımsağı rendeleyin, kekik, karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı sirke eklediğiniz tavukları güzelce karıştırın.
- Tavuklar biraz bu şekilde beklesin, lezzetlensin.
- Bir kase de 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı köriyi karıştırın.
- Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup yüksek ateşte ısıtın. Lezzetlenen tavuklarınızı yavaş yavaş ısınan tavanın içine atın.
- Hepsini birden atarsanız tava soğur ve tavuklarınız sulanır. Tavuklar kavrulmak yerine haşlanır.
- Tavukları mühürlüyoruz yani sulanmaması önemli burada.
- Ardından mantarları ekleyin.
- Suyunu salıp çekince zeytinyağlı köriyi ekleyip bir 2-3 dk. Daha pişiriyoruz.
- Tavukların piştiğini kontrol ettikten sonra yarım paket kremayı ekleyip karıştırıp tavanın altını kapatıyoruz. Körili tavuğunuz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder