18 Nisan 2021 Pazar

Nefis Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Nefis Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük parça tavuk göğüs
  • 200 gram mantar
  • 3 çay bardağı kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme çay bardağı kaşığı köri
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 paket kutu krema

    Nefis Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü iri küpler halinde doğrayın.
  • Sarımsağı rendeleyin, kekik, karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı sirke eklediğiniz tavukları güzelce karıştırın.
  • Tavuklar biraz bu şekilde beklesin, lezzetlensin.
  • Bir kase de 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı köriyi karıştırın.
  • Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup yüksek ateşte ısıtın. Lezzetlenen tavuklarınızı yavaş yavaş ısınan tavanın içine atın.
  • Hepsini birden atarsanız tava soğur ve tavuklarınız sulanır. Tavuklar kavrulmak yerine haşlanır.
  • Tavukları mühürlüyoruz yani sulanmaması önemli burada.
  • Ardından mantarları ekleyin.
  • Suyunu salıp çekince zeytinyağlı köriyi ekleyip bir 2-3 dk. Daha pişiriyoruz.
  • Tavukların piştiğini kontrol ettikten sonra yarım paket kremayı ekleyip karıştırıp tavanın altını kapatıyoruz. Körili tavuğunuz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder