18 Nisan 2021 Pazar

Evde Künefe Tarifi

 

Evde Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf
  • 300 gram Hatay künefe peyniri
  • 150 gram tereyağı

1 künefe tepsi için şerbet?

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

    Evde Künefe Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye koyun, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın.
  • Künefeyi yapmaya başladığınız andan şerbeti kaynatın künefe bitmeye yakın ocaktan alın.
  • Tereyağını tavada biraz eritin ve kadayıfın üzerine dökün.
  • Kadayıfı elinize çok küçük parçalayarak yağı kadayıfa iyice yedirin .
  • Küçük bir tepsiye tereyağı yağlayın, kadayıfın yarısını tepsiye alın iyice düzeltin.
  • Rendelenmiş peyniri kadayıfın üzerine koyun .
  • Kenarları çok az boş kalacak şekilde görüldüğü gibi resimde yayın.
  • Kalan kadayıfı da koyup elinizde düzeltip sıkıştırın.
  • Ben bu ölçüde 3 orta tepside yaptım sadece birini kızarttım ikisini buzluğa koydum.
  • Tepsinizi ocağa alıp çok kısık ateşte çevirerek kızartın.
  • Alt kısmı kızaran künefeyi bir tabak yardımıyla ters çevirin tepsi bir daha yağlayın, diğer tarafını da pişirin.
  • Künefenizin iki tarafı da kızarınca hazır olan sıcak şerbeti üzerine döküp sıcak sıcak servis yapın. Hem künefe sıcak hem de şerbet sıcak olacak afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder