Evde Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze kadayıf
- 300 gram Hatay künefe peyniri
- 150 gram tereyağı
1 künefe tepsi için şerbet?
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Evde Künefe Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye koyun, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın.
- Künefeyi yapmaya başladığınız andan şerbeti kaynatın künefe bitmeye yakın ocaktan alın.
- Tereyağını tavada biraz eritin ve kadayıfın üzerine dökün.
- Kadayıfı elinize çok küçük parçalayarak yağı kadayıfa iyice yedirin .
- Küçük bir tepsiye tereyağı yağlayın, kadayıfın yarısını tepsiye alın iyice düzeltin.
- Rendelenmiş peyniri kadayıfın üzerine koyun .
- Kenarları çok az boş kalacak şekilde görüldüğü gibi resimde yayın.
- Kalan kadayıfı da koyup elinizde düzeltip sıkıştırın.
- Ben bu ölçüde 3 orta tepside yaptım sadece birini kızarttım ikisini buzluğa koydum.
- Tepsinizi ocağa alıp çok kısık ateşte çevirerek kızartın.
- Alt kısmı kızaran künefeyi bir tabak yardımıyla ters çevirin tepsi bir daha yağlayın, diğer tarafını da pişirin.
- Künefenizin iki tarafı da kızarınca hazır olan sıcak şerbeti üzerine döküp sıcak sıcak servis yapın. Hem künefe sıcak hem de şerbet sıcak olacak afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder