Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı un (200 ml)
- 1 su bardağı irmik (200 ml)
- 1 çay bardağı haşhaş (120 ml )
- 1 çay bardağı sıvı yağ 120 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için
- 3 su bardağı su (200 ml)
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 damla limon
Kreması için
- 4 su bardağı süt (200ml)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlıyoruz şekeri suyu ilave edip 15. 20 dakika kaynatıyoruz şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru hazırlıyoruz yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Sırasıyla sütü sıvı yağ irmiği haşhaşı ilave ediyoruz.
- Unu ilave ediyoruz kabartma tozu vanilya ilave edip hepsini karıştırıyoruz.
- Arzu ettiğimiz bir fırın kabına harcı döküyoruz.
- Ben kelepçeli kek kalıbı kullandım normal orta boy bir fırın tepsisi de kullanabiliriz.
- 170 derece fırında ortalama 40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Bir tencereye sütü şekeri unu nişastayı ilave ediyoruz sürekli karıştırarak kremayı hazırlıyoruz pişmeye yakın vanilyayı ilave ediyoruz.
- Pişen kekin üzerine ilk sıcaklığı çıkınca ortalama 3 dakika sonra şerbeti döküyoruz şerbet soğuk olacak. Sonra hazırladığımız kremayı döküyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- İki saat dinlenmesi yeterli arzu ettiğimiz gibi üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Servise hazır. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder