15 Nisan 2021 Perşembe

Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı un (200 ml)
  • 1 su bardağı irmik (200 ml)
  • 1 çay bardağı haşhaş (120 ml )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 120 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su (200 ml)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 damla limon

Kreması için

  • 4 su bardağı süt (200ml)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

    Nefis Lezzetiyle Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlıyoruz şekeri suyu ilave edip 15. 20 dakika kaynatıyoruz şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru hazırlıyoruz yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Sırasıyla sütü sıvı yağ irmiği haşhaşı ilave ediyoruz.
  • Unu ilave ediyoruz kabartma tozu vanilya ilave edip hepsini karıştırıyoruz.
  • Arzu ettiğimiz bir fırın kabına harcı döküyoruz.
  • Ben kelepçeli kek kalıbı kullandım normal orta boy bir fırın tepsisi de kullanabiliriz.
  • 170 derece fırında ortalama 40 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  • Bir tencereye sütü şekeri unu nişastayı ilave ediyoruz sürekli karıştırarak kremayı hazırlıyoruz pişmeye yakın vanilyayı ilave ediyoruz.
  • Pişen kekin üzerine ilk sıcaklığı çıkınca ortalama 3 dakika sonra şerbeti döküyoruz şerbet soğuk olacak. Sonra hazırladığımız kremayı döküyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • İki saat dinlenmesi yeterli arzu ettiğimiz gibi üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Servise hazır. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder