Nohut Yemeğinden Bir Lezzet Çıktı Tarifi İçin Malzemeler
Etli Nohut İçin
- 150 gram kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 2 su bardağı ıslanmış nohut
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
Pilavı İçin
- 1 kaşık tereyağı
- 2 çay bardağı pirinç
- 4 çay bardağı nohut yemeğinin suyu
Nohut Yemeğinden Bir Lezzet Çıktı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etli nohut yemeğimizi yapıyoruz. Düdüklüye tereyağını koyup kuşbaşı etleri 10 dakika kadar kavuruyoruz.
- Sonra salçayı ekleyip onu da kavuruyoruz. Nohutu, suyunu, ikiye bölüp attığımız soğanı, baharatlarla tuzunu da ekleyip düdüğü öttükten sonra 40 dakika pişiriyoruz.
- Gelelim asıl lezzetli pilava. Bir gün önceden kalan nohut yemeği varsa ve farklı bir lezzetle yemek istiyorum derseniz bu pilavı mutlaka deneyiniz. 😋.
- Tavaya aldığımız tereyağında, önceden ısladığımız ve yıkanıp süzülen pirinci kavuruyoruz. Sonra pirinçlerin üzerine kaynattığımız nohut yemeğinin suyunu ekliyoruz (1 ‘e 2) ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekinde 10 dakika dinlendirin. İster üstüne susuz etli nohutu serin isterseniz kasenin içine nohutu koyup üstüne pilavı serip ters çevirip servis ediniz. Tadına bayılacaksınız. 😊🌺🌺🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder