22 Nisan 2021 Perşembe

Nohut Yemeğinden Bir Lezzet Çıktı Tarifi

 

Nohut Yemeğinden Bir Lezzet Çıktı Tarifi İçin Malzemeler

Etli Nohut İçin

  • 150 gram kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı ıslanmış nohut
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon

Pilavı İçin

  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 4 çay bardağı nohut yemeğinin suyu

    Nohut Yemeğinden Bir Lezzet Çıktı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etli nohut yemeğimizi yapıyoruz. Düdüklüye tereyağını koyup kuşbaşı etleri 10 dakika kadar kavuruyoruz.
  • Sonra salçayı ekleyip onu da kavuruyoruz. Nohutu, suyunu, ikiye bölüp attığımız soğanı, baharatlarla tuzunu da ekleyip düdüğü öttükten sonra 40 dakika pişiriyoruz.
  • Gelelim asıl lezzetli pilava. Bir gün önceden kalan nohut yemeği varsa ve farklı bir lezzetle yemek istiyorum derseniz bu pilavı mutlaka deneyiniz. 😋.
  • Tavaya aldığımız tereyağında, önceden ısladığımız ve yıkanıp süzülen pirinci kavuruyoruz. Sonra pirinçlerin üzerine kaynattığımız nohut yemeğinin suyunu ekliyoruz (1 ‘e 2) ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Suyunu çekinde 10 dakika dinlendirin. İster üstüne susuz etli nohutu serin isterseniz kasenin içine nohutu koyup üstüne pilavı serip ters çevirip servis ediniz. Tadına bayılacaksınız. 😊🌺🌺🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder