21 Nisan 2021 Çarşamba

Osmanlı'dan Kalma Kazandibi Tarifi

 

Osmanlı'dan Kalma Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi:

  • 5 litre süt
  • 250 gram tereyağı
  • 2 kg şeker
  • 200 gram tavuk göğüsü

Sübye:

  • 315 gram pirinç
  • Su

Tepsiye sürmek için:

  • 100- 150 gram tereyağ
  • Pudra şekeri

    Osmanlı'dan Kalma Kazandibi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak akşamdan sübyemizi hazırlıyoruz .
  • Pirinçler 4-5 kez yıkandıktan sonra sıcak su ile ıslanır ve 24 saat bekletilir.
  • 24 saat geçtikten sonra blendrdan geçirilir ve sıvı kıvam elde edilir .
  • Tavuk göğsü haşlanır merdane ile ezilerek yoğurularak elekten geçirilerek hamur haline getirilir.
  • Muhallebi için ;süt ve şeker ocağa alınır ve kaynatılır hazırladığımız sübye kaynayan süt ile ılıklaştırılarak eklenir, tavuk göğsü eklenir kıvam alınca ocaktan alınır tereyağ eklenir.
  • Tepsimizi katı tereyağ ile yağlıyoruz her yerini ve üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
  • Ocağın üstüne aldığımız tepsiye az miktarda tüm tepsiyi kaplayacak kadar muhallebi koyuyoruz ve ocakta çevire çevire dibini tutturuyoruz.
  • Muhallebi karamelize kıvam almalı dibini yakmaktan korkmayın sonuçta kazanın dibi en tatlı yeridir :).
  • Bu işlemi yaptıktan sonra muhallebinin geri kalanını tepsinin aldığı kadar boşaltıyoruz (tepsi boyutunuza göre değişiklik gösterir iki tepsilik tarif verdim).
  • Sonrasında muhallebinin ilk sıcağı çıkınca üzeri streçlenerek bir gece dolapta bekletilir ve sonrasında yiyebilirsiniz.
  • Not: tavuk kokusu asla gelmiyor arkadaşlar aksine uzamasını sağlayıp ağzınızda efsane bir tat oluşturuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder