Osmanlı'dan Kalma Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi:
- 5 litre süt
- 250 gram tereyağı
- 2 kg şeker
- 200 gram tavuk göğüsü
Sübye:
- 315 gram pirinç
- Su
Tepsiye sürmek için:
- 100- 150 gram tereyağ
- Pudra şekeri
Osmanlı'dan Kalma Kazandibi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak akşamdan sübyemizi hazırlıyoruz .
- Pirinçler 4-5 kez yıkandıktan sonra sıcak su ile ıslanır ve 24 saat bekletilir.
- 24 saat geçtikten sonra blendrdan geçirilir ve sıvı kıvam elde edilir .
- Tavuk göğsü haşlanır merdane ile ezilerek yoğurularak elekten geçirilerek hamur haline getirilir.
- Muhallebi için ;süt ve şeker ocağa alınır ve kaynatılır hazırladığımız sübye kaynayan süt ile ılıklaştırılarak eklenir, tavuk göğsü eklenir kıvam alınca ocaktan alınır tereyağ eklenir.
- Tepsimizi katı tereyağ ile yağlıyoruz her yerini ve üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
- Ocağın üstüne aldığımız tepsiye az miktarda tüm tepsiyi kaplayacak kadar muhallebi koyuyoruz ve ocakta çevire çevire dibini tutturuyoruz.
- Muhallebi karamelize kıvam almalı dibini yakmaktan korkmayın sonuçta kazanın dibi en tatlı yeridir :).
- Bu işlemi yaptıktan sonra muhallebinin geri kalanını tepsinin aldığı kadar boşaltıyoruz (tepsi boyutunuza göre değişiklik gösterir iki tepsilik tarif verdim).
- Sonrasında muhallebinin ilk sıcağı çıkınca üzeri streçlenerek bir gece dolapta bekletilir ve sonrasında yiyebilirsiniz.
Not: tavuk kokusu asla gelmiyor arkadaşlar aksine uzamasını sağlayıp ağzınızda efsane bir tat oluşturuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder