Cheddarlı Sucuklu Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet küçük boy kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 3 yumurta
- 1-2 taze soğan
- Dereotu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pubiber
- 2 çay kaşığı karabiber
- Silme tatlı kaşığı tuz tuz
- 1 su bardağı un (kıvama göre eklenir; azaltılıp çoğaltılabilir)
- 6-8 dilim cheddar
- 6-8 dilim sucuk
Cheddarlı Sucuklu Mücver Tarifi Yapılışı
- Soğan havuç kabaklar rendelenir.
- Üzerine yumurta kırılır, soğanlar doğranıp eklenir.Baharatlar eklenir.
- Un kıvama göre eklenir (az eklenirse çok yağ çeker, çok eklenirse çok katı olur).
- Ardından streç filmi çekilmiş bir tepsiye bi kaşık kadar harçtan konur yaydırılır üzerine cheddar ve sucuk konur ve biraz daha harçtan alınıp kapatılır.
- Sonrasında yaptığımız bu mücverler 3 saat kadar yani katılaşıncaya kadar buzlukta bekletilir(buzlukta bekletilmezse kızartılmaz).
- Ardından kızgın yağda kızartılır.
Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder