21 Nisan 2021 Çarşamba

Cheddarlı Sucuklu Mücver Tarifi

 

Cheddarlı Sucuklu Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 yumurta
  • 1-2 taze soğan
  • Dereotu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pubiber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Silme tatlı kaşığı tuz tuz
  • 1 su bardağı un (kıvama göre eklenir; azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 6-8 dilim cheddar
  • 6-8 dilim sucuk

    Cheddarlı Sucuklu Mücver Tarifi Yapılışı

  • Soğan havuç kabaklar rendelenir.
  • Üzerine yumurta kırılır, soğanlar doğranıp eklenir.Baharatlar eklenir.
  • Un kıvama göre eklenir (az eklenirse çok yağ çeker, çok eklenirse çok katı olur).
  • Ardından streç filmi çekilmiş bir tepsiye bi kaşık kadar harçtan konur yaydırılır üzerine cheddar ve sucuk konur ve biraz daha harçtan alınıp kapatılır.
  • Sonrasında yaptığımız bu mücverler 3 saat kadar yani katılaşıncaya kadar buzlukta bekletilir(buzlukta bekletilmezse kızartılmaz).
  • Ardından kızgın yağda kızartılır.
  • Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder