Malzemeler
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4, 5 su bardağı un
Üzeri için
- 80 gr çikolata
Yapılışı
- Tüm malzemeleri bir kaba alarak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Eğer ki sıkma torbanız ya da şekil vereceğiniz kaplarınız varsa hamurumuzdan parçalar alarak şekil veriyoruz.
- Ben tırtıl çubuk ve damla şeklinde yaptım. Siz dilediğiniz şekilleri vererek yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 ila 17 dakika arası pişiriyoruz.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırarak çeşitli şekerlemeler ve toz antep fısıtığına buluyoruz ve tepsimize tekrar koyuyoruz. biraz bekledikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Bu kadar basit ama çok lezzetli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder