23 Nisan 2021 Cuma

Hakiki Çıtır Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 adet yumurta

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Limon

    Yapılışı

  • Şerbet için şeker su ve limon suyu karıştırılır ve ocağa alınır.
  • Kaynamaya çıkınca 7 dk daha kaynatılır ve ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  • Hamur için su, yağ, tuz ve şeker karıştırarak ocağa alınır kaynamaya çıkınca un eklenir ve sürekli karıştırılarak hamur toparlanır.
  • Hamur biraz ılıtılır elin dayanacağı ısıya gelince biraz yoğurulur ve derin bir kaba alınır.
  • 4 tane yumurta sırasıyla hamura tek tek eklenir ve iyice hamura yedirilir. (hamur rahat sıkılan bir kıvamda olmalı ancak çokta cıvık olmamalı).
  • Hamur sıkma torbasına alınır ve soğuk yağa sıkılarak ocağa alınır.
  • Kısık ateşte kızarmaya başlayıncaya kadar karıştırılmaz. Hafif kızarmaya başlayınca orta ateşte ara ara karıştırarak kızartılır.
  • Kızaran tulumbalar soğuk serbetin içine alınır ve şerbete bulanıp çıkartılır.
  • Kalan hamur için yağın soğutulması gerekir.
  • Deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder