Malzemeler
Hamuru için;
- 2.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 adet yumurta
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Limon
Yapılışı
- Şerbet için şeker su ve limon suyu karıştırılır ve ocağa alınır.
- Kaynamaya çıkınca 7 dk daha kaynatılır ve ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Hamur için su, yağ, tuz ve şeker karıştırarak ocağa alınır kaynamaya çıkınca un eklenir ve sürekli karıştırılarak hamur toparlanır.
- Hamur biraz ılıtılır elin dayanacağı ısıya gelince biraz yoğurulur ve derin bir kaba alınır.
- 4 tane yumurta sırasıyla hamura tek tek eklenir ve iyice hamura yedirilir. (hamur rahat sıkılan bir kıvamda olmalı ancak çokta cıvık olmamalı).
- Hamur sıkma torbasına alınır ve soğuk yağa sıkılarak ocağa alınır.
- Kısık ateşte kızarmaya başlayıncaya kadar karıştırılmaz. Hafif kızarmaya başlayınca orta ateşte ara ara karıştırarak kızartılır.
- Kızaran tulumbalar soğuk serbetin içine alınır ve şerbete bulanıp çıkartılır.
- Kalan hamur için yağın soğutulması gerekir.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder