Pastane Usulü Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 4 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1 paket hazır çikolatalı sos
- 2,5 su bardağı süt
- Yeşil toz fıstık
Pastane Usulü Profiterol Tarifi Yapılışı
- Pastane usulü profiterolün çikolata sosu için 1 paket hazır çikolata sosunu derin bir tencere içine koyun.
- Üzerine 2, 5 su bardağı sütü dökün.
- Sürekli karıştırarak, pişirin.
- Pişen çikolata sosunun üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak, soğumaya bırakın.
- Derin bir tencere içine 1, 5 su bardağı su ve 150 gram tereyağını koyun.
- Tencereyi ocak üzerine alın.
- Ara ara karıştırarak, kaynamaya bırakın.
- Kaynayan yağlı suyumuza 1 buçuk su bardağı un ekleyip, hızlı bir şekilde iyice karıştırın.
- Karışım kendini yavaş yavaş toparlayacak.
- Hamur haline gelen karışımı ocakta 3 -4 dakika kadar sürekli karıştırarak, pişirin.
- Pişen hamuru ocaktan alın. Ara ara karıştırarak, ılımaya bırakın.
- Ilıyan hamurun üzerine 4 adet yumurtayı tek tek kırıp, mikser ile karıştırın. Birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın.
- Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yumuşak ve yapışkan bir hamur elde etmiş olacaksınız.
- Hazırladığınız profiterol hamurunu duy takılı krema sıkma torbasına koyun.
- Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine 3 cm kadar aralıklarla toplar oluşturacak şekilde sıkın.
- Eğer krema torbanız yoksa tatlı kaşığı yardımı ile de yapabilirsiniz.
- Hamur yapışkan olduğu için kaşığı hafifçe ıslatıp, tersi ile topların üzerini hafifçe düzeltin. Bu işlemi parmağınız ile de yapabilirsiniz.
- Profiterol toplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
- Yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
- Hamur pişince sakın fırının kapağını açmayın.
- Piştikten sonra fırın kapalı olarak içinde 10-15 dakika kadar bekletin. Eğer hemen dışarı çıkarırsanız toplarınız çöker.
- Diğer yandan profiterolün iç kreması için derin bir tencere içine 2 su bardağı sütü dökün.
- Üzerine 2 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı un, 1 yemek kaşığı nişasta ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip, iyice çırpın. Ocak üzerine alıp, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Ardından yarım yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı koyun. Son bir kez karıştırıp, soğumaya bırakın.
- Fırının içinde bir süre beklettikten sonra profiterol toplarını fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuyan profiterol toplarını yan kısımlardan bıçak yardımı ile kesin.
- Kremayı, sıkma torbası ya da tatlı kaşığı ile iç kısımlarına doldurun.
- İçlerini doldurduğunuz profiterol toplarını yanyana dizin üzerlerine çikolatalı sosu gezdirin.
- Pastane usulü profiterol sunumu için çikolatalı sosun üzerine yeşil toz fıstık ya da file fıstık serpiştirip, servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder