13 Nisan 2021 Salı

Pastane Usulü Profiterol Tarifi

 

Pastane Usulü Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 paket hazır çikolatalı sos
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yeşil toz fıstık

    Pastane Usulü Profiterol Tarifi Yapılışı

  • Pastane usulü profiterolün çikolata sosu için 1 paket hazır çikolata sosunu derin bir tencere içine koyun.
  • Üzerine 2, 5 su bardağı sütü dökün.
  • Sürekli karıştırarak, pişirin.
  • Pişen çikolata sosunun üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak, soğumaya bırakın.
  • Derin bir tencere içine 1, 5 su bardağı su ve 150 gram tereyağını koyun.
  • Tencereyi ocak üzerine alın.
  • Ara ara karıştırarak, kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan yağlı suyumuza 1 buçuk su bardağı un ekleyip, hızlı bir şekilde iyice karıştırın.
  • Karışım kendini yavaş yavaş toparlayacak.
  • Hamur haline gelen karışımı ocakta 3 -4 dakika kadar sürekli karıştırarak, pişirin.
  • Pişen hamuru ocaktan alın. Ara ara karıştırarak, ılımaya bırakın.
  • Ilıyan hamurun üzerine 4 adet yumurtayı tek tek kırıp, mikser ile karıştırın. Birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın.
  • Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yumuşak ve yapışkan bir hamur elde etmiş olacaksınız.
  • Hazırladığınız profiterol hamurunu duy takılı krema sıkma torbasına koyun.
  • Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine 3 cm kadar aralıklarla toplar oluşturacak şekilde sıkın.
  • Eğer krema torbanız yoksa tatlı kaşığı yardımı ile de yapabilirsiniz.
  • Hamur yapışkan olduğu için kaşığı hafifçe ıslatıp, tersi ile topların üzerini hafifçe düzeltin. Bu işlemi parmağınız ile de yapabilirsiniz.
  • Profiterol toplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
  • Yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Hamur pişince sakın fırının kapağını açmayın.
  • Piştikten sonra fırın kapalı olarak içinde 10-15 dakika kadar bekletin. Eğer hemen dışarı çıkarırsanız toplarınız çöker.
  • Diğer yandan profiterolün iç kreması için derin bir tencere içine 2 su bardağı sütü dökün.
  • Üzerine 2 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı un, 1 yemek kaşığı nişasta ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip, iyice çırpın. Ocak üzerine alıp, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  • Ardından yarım yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı koyun. Son bir kez karıştırıp, soğumaya bırakın.
  • Fırının içinde bir süre beklettikten sonra profiterol toplarını fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuyan profiterol toplarını yan kısımlardan bıçak yardımı ile kesin.
  • Kremayı, sıkma torbası ya da tatlı kaşığı ile iç kısımlarına doldurun.
  • İçlerini doldurduğunuz profiterol toplarını yanyana dizin üzerlerine çikolatalı sosu gezdirin.
  • Pastane usulü profiterol sunumu için çikolatalı sosun üzerine yeşil toz fıstık ya da file fıstık serpiştirip, servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder