13 Nisan 2021 Salı

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 normal un
  • 40 gram buğday unu
  • 300 gram oda sıcaklığında su
  • 100 gram aktif ekşi maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek ı̇çı̇n;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tutam tuz

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ana mayadan 20 gram alıp 40 ar gram un ve su ekleyip üzerini bir bezle veya sadece üzerine kapak koyarak ön mayamızı hazırlayalım ve aktifleşmesini bekleyelim.
  • Ön maya 2 katına çıktımı aktifleşmiş demektir ve pide hamurumuzu yoğurabiliriz.
  • Derin bir kapta unlarımızı suyumuzu ve yağımızı ekleyip sadece kaşık yardımıyla karıştıralım.
  • Bu aşama yoğurma yapmaya gerek yok.
  • Hamuru karıştırdıktan sonra 1 saat üzerini kapatıp dinlendirelim.
  • 1 saat sonunda tuzunu ve mayayı ekleyip iyice yoğuralım.
  • Ardından 1 er saat arayla 3- 4 kez katlama yapalım.
  • Katlama yaparken elimizi ıslatalım.
  • En son katlamadan sonra kapağını kapatıp dolapta soğuk mayalamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 18 saat dolapta mayalandıralım.
  • Dolaptan çıkardığımızda pişireceğimiz tepsiye buğday unu yada kepekli un serpelim hamurumuzu tepsiye alalım üzerini nemli bir bezle kapatalım 4- 5 saat dışarda oda sıcaklığında bekletelim.
  • Bu süreçte hamura elimizle şekil vermeye çalışmayalım.
  • Hamur dışarda beklediği sürece kendi yayılıp formunu alacaktır.
  • Üzerine sürmek için gerekli malzemeleri karıştıralım.
  • Hamuru fırına vereceğimiz zaman üzerine yumurtalı karışımımızı döküp pide şekli verelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırına su koymayı unutmayalım.
  • Pidemizi fırından çıkarınca beze sarıp 15 dk dinlendirelim. Servise hazırdır.
  • Afı̇yet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder