Patates Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- Ortaboy borcam
- 5,6 tane orta boy patates
- Karabiber, tuz
İç harcı için
- 400 gr kıyma
- 2 soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet rendelenmiş domates
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber (acı sevenler pul biber de kullanabilir)
Beşamel sosu için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 500ml süt
- Tuz, (bir tutam karabiber)
Üzeri ve arası için
- Rendelenmiş kasar peyniri
Patates Lazanya Tarifi Yapılışı
- İç harcı.Kıymayı yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak ve yeşilbiberle güzelce kavurun.
- Üzerine salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin ve bir miktar daha kavurun.
- Tuzunu ve karabiberini ilave edip bir kenara alın.
- Beşamel sos.Tereyağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine sütü ekleyin ve sürekli karışrırarak kıvam alana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
- Patatesleri olabildiğince ince doğrayın. Biraz tuz ve karabiberle harmanlayın.
- Tepsinin dibine biraz patates dizin, üzerine kıymalı harcın yarısını yayın çok az kasar ve beşamel sosun yarısından daha azını gezdirin.
- İkinci katı da aynı şekilde patates, kıymalı harç beşamel sos ve kaşar peyniri koyarak bitirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- 15 dk kadar dinlendirin ve dilimlere ayırıp servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder