27 Nisan 2021 Salı

Patates Lazanya Tarifi

 

Patates Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • Ortaboy borcam
  • 5,6 tane orta boy patates
  • Karabiber, tuz

İç harcı için

  • 400 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber (acı sevenler pul biber de kullanabilir)

Beşamel sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500ml süt
  • Tuz, (bir tutam karabiber)

Üzeri ve arası için

  • Rendelenmiş kasar peyniri

    Patates Lazanya Tarifi Yapılışı

  • İç harcı.Kıymayı yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak ve yeşilbiberle güzelce kavurun.
  • Üzerine salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin ve bir miktar daha kavurun.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave edip bir kenara alın.
  • Beşamel sos.Tereyağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine sütü ekleyin ve sürekli karışrırarak kıvam alana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
  • Patatesleri olabildiğince ince doğrayın. Biraz tuz ve karabiberle harmanlayın.
  • Tepsinin dibine biraz patates dizin, üzerine kıymalı harcın yarısını yayın çok az kasar ve beşamel sosun yarısından daha azını gezdirin.
  • İkinci katı da aynı şekilde patates, kıymalı harç beşamel sos ve kaşar peyniri koyarak bitirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  • 15 dk kadar dinlendirin ve dilimlere ayırıp servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder