Hindistan Cevizi Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 poşet krem şanti
- 3 su bardağı hindistan cevizi
Üstü için;
- 1 poşet çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- 20 adet kadar fındık
- 1 çay bardağı kırık fındık
Hindistan Cevizi Topları Tarifi Yapılışı
- Krema ve şeker birlikte iyice çırpılır.Şekerin iyice erimesi gerekiyor.
- Daha sonra toz kremşanti üzerine eklenir ve iyice çırpılır.
- Kremşanti koyulaştıktan sonra hindistan cevizi eklenir ve spatula ile alttan üste iyice karıştırılır.
- Karışımın üzeri strech ile örtülür ve buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
- Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile koyulaşsana kadar pişirelim.
- Daha sonra ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım. Dikkat edin üzeri kaymak tutmasın.
- Buzdolabından aldığımız tatlımızı ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
- İçerisine 1 adet fındık koyup yuvarlayalım.
- Bütün malzeme bitene kadar aynı işlemi yapalım.
- Uygun bir tabağa yada borcama aldıktan sonra soğuyan çikolata sosunu her birinin üzerine 1-2 kaşık dökelim ve kırık fındık parçalarıyla süsleyelim.
- Dolapta üzerine strech film temas etmeyecek şekilde kapatarak muhafaza edelim.
Afiyet olsun.Not;bütün malzemeler mutlaka dolaptan yeni çıkmış olmalı soğuk olmalı yani. Aksi takdirde istediğiniz kıvamı yakalayamazsınız👍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder