27 Nisan 2021 Salı

Hindistan Cevizi Topları Tarifi

 

Hindistan Cevizi Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 3 su bardağı hindistan cevizi

Üstü için;

  • 1 poşet çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt
  • 20 adet kadar fındık
  • 1 çay bardağı kırık fındık

    Hindistan Cevizi Topları Tarifi Yapılışı

  • Krema ve şeker birlikte iyice çırpılır.Şekerin iyice erimesi gerekiyor.
  • Daha sonra toz kremşanti üzerine eklenir ve iyice çırpılır.
  • Kremşanti koyulaştıktan sonra hindistan cevizi eklenir ve spatula ile alttan üste iyice karıştırılır.
  • Karışımın üzeri strech ile örtülür ve buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
  • Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile koyulaşsana kadar pişirelim.
  • Daha sonra ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım. Dikkat edin üzeri kaymak tutmasın.
  • Buzdolabından aldığımız tatlımızı ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • İçerisine 1 adet fındık koyup yuvarlayalım.
  • Bütün malzeme bitene kadar aynı işlemi yapalım.
  • Uygun bir tabağa yada borcama aldıktan sonra soğuyan çikolata sosunu her birinin üzerine 1-2 kaşık dökelim ve kırık fındık parçalarıyla süsleyelim.
  • Dolapta üzerine strech film temas etmeyecek şekilde kapatarak muhafaza edelim.
  • Afiyet olsun.Not;bütün malzemeler mutlaka dolaptan yeni çıkmış olmalı soğuk olmalı yani. Aksi takdirde istediğiniz kıvamı yakalayamazsınız👍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder