Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 500g dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patates püresi için;
- 5 adet patates
- 1 çay kaşığı tuz
- Çok az karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- İstediğiniz kıvamı alana kadar süt
Diğer malzemeler:
- 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 adet haşlanmış havuç
- 1,5 su bardağı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1-1, 5 su bardağı sıcak su (Kıvamına göre kesiniz ayarlayabilirsiniz )
- Tuz ve kekik
Patates Püresi Eşliğinde Bezelyeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı
- Köftesi için gerekli olan bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp güzelce yoğurun.
- Daha sonra üzerini kapatıp 30dk buzdolabında bekletin. Köfte harcından parçalar kopartıp misketten biraz büyük köfteler yuvarlayın.
- Uygun bir tava içerisine çok az sıvı yağ döküp, kızdırın. Köfteleri kızartın. Çok yüksek ateşte kızartmayın. Ara ara karıştırın. Kızaran köfteleri tavadan alın.
- Aynı tavaya tereyağ ekleyin.
- Önceden haşlamış olduğunuz bezelye ve küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin.
- 2-3 tur karıştırıp, salçayı ekleyip az daha kavurun.
- Sonra domates püresini ekleyin.
- Fokurdamaya başladığında sıcak olan suyu, tuz ve kekik ekleyip 1-2 dk daha pişirin.
- En son olarak köfteleri ekleyip güzelce karıştırın. 5 dk kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin ve sonrasında ocaktan alın.
- Kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patatesleri su içerisinde yumuşayana kadar haşlayın.
- Pişen patatesin suyu süzün, sıcakken ezin ve püre haline getirin.
- Sonra tereyağı ekleyin.
- Son olarak tuz, karabiber ve istediğiniz kıvamı alana dek süt ekleyin. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder