Pratik Meyhane Pilavı (Domatesli Pilav) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 adet çarliston biber
- 2 su bardağı bulgur (kullandığım yemeklik bulgur)
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım tavuk bulyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
Pratik Meyhane Pilavı (Domatesli Pilav) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak soğanı ve biberi istediğiniz boyda doğrayın.
- Yağı tencereye alın orta ateşte soğan ve biberi kavurun.
- Hafif pembeleşince salça ve baharatları ekleyin iyice karıştırın.
- Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz bulguru ilave edelim.
- Tuzunu atıp 2 -3 dakika bu şekilde kavuralım ve son olarak kaynayan suyumuzu ilave edelim kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Suyunu tamamen çekmeye yakın ocağı kapatın.
- 15 dakika pilavı dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. 🙏🏻 afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder