2 Nisan 2021 Cuma

Pratik Meyhane Pilavı (Domatesli Pilav) Tarifi

 

Pratik Meyhane Pilavı (Domatesli Pilav) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 su bardağı bulgur (kullandığım yemeklik bulgur)
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber

    Pratik Meyhane Pilavı (Domatesli Pilav) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak soğanı ve biberi istediğiniz boyda doğrayın.
  • Yağı tencereye alın orta ateşte soğan ve biberi kavurun.
  • Hafif pembeleşince salça ve baharatları ekleyin iyice karıştırın.
  • Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz bulguru ilave edelim.
  • Tuzunu atıp 2 -3 dakika bu şekilde kavuralım ve son olarak kaynayan suyumuzu ilave edelim kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Suyunu tamamen çekmeye yakın ocağı kapatın.
  • 15 dakika pilavı dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. 🙏🏻 afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder