2 Nisan 2021 Cuma

Sünger Pandispanya Asla Çökme Yapmaz Püf Noktalarıyla Tarifi

 

Sünger Pandispanya Asla Çökme Yapmaz Püf Noktalarıyla 

Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 2 vanilin
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

    Sünger Pandispanya Asla Çökme Yapmaz Püf Noktalarıyla Tarifi Yapılışı

  • 5 yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım.
  • Beyazlarına bir çimdik tuz ekleyelim köpük köpük olana kadar çırpalım kenara alalım.
  • 5 yumurta sarısına 1, 5 su bardağı şeker ekleyelim şeker eriyene kadar çırpalım.
  • 1 çay bardağı sıcak su ekleyip çırpalım.
  • Un ,nişasta, vanilin ve kabartma tozunu elekten eleyelim.
  • Yumurta sarısına ekleyelim karıştıralım.
  • Yumurta sarısına yumurta beyazlarını 4 seferde yavaş yavaş ekleyerek spatula ile alt üst yaparak yumurta aklarını söndürmeden karıştıralım.
  • Kalıbımızın alt kısmına yağlı kağıt serelim.
  • Kalıbımızın kenarlarını yağlayalım.
  • Pandispanya harcını dökelim.
  • Önceden güzelce ısıtılmış fanlı fırında ilk önce 200 derecede 3 dk pişirelim.
  • Kenardan kabarmalar başlayacak o sırada 150 dereceye indirelim fırının ısısını ve 40 dk pişirelim.
  • Pandispanya fırından çıkar çıkmaz fırın telinizin üzerine hızlıca ters çevirelim ve üzerini temiz bir bez ile örtelim soğuyana kadar kalıptan çıkarmayalım.
  • Sünger gibi pandispanyamız hazır. 💫✌️😋 Mutlu kalın 🌺🙂💫✌️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder