3 Nisan 2021 Cumartesi

Pestil Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Pestil Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için

  • 1 küçük kase minik doğranmış meyve pestili (incir, şeftali, elma, ceviz karışımı)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

    Pestil Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  • Ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • Pestili minik minik doğrayalım.
  • 1 çay kaşığı tarçıni ekleyip katıştıralım.
  • Hamuru bir beze yapalım.
  • Pişirme kağıdının üstüne bezeyi merdane ile inceltelim.
  • Pestili üstüne serpelim.
  • Rulo yapalım pişirme kağıdına sarılı olarak 20 dakika buzdolabının buzluk bölümünde durduralım.
  • Buzluktan çıkarınca 1cm genişliğinde keselim ve tepsiye yerleştirelim.
  • Bu hamurdan büyük tepsinin yarısı kadar oluyor. Siz isterseniz hamur ölçüsünü fazlalaştırırsınız.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri beyaz olacak altı pembeleşince fırından alalım.
  • Soğuyunca üzerine tarçın serpelim. Tadı nefis oldu denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun 🍪 🍪 🍪 🍪.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder