3 Nisan 2021 Cumartesi

Pöç Kebabı (Düdüklü Tencerede) Tarifi

 

Pöç Kebabı (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg parça pöç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 5- 6 tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz
  • 2 su bardağı su

    Pöç Kebabı (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı

  • Pöç etlerini hiç bir işlem yapmadan ısınan düdüklüye koyalım.
  • 10 dakika alt üst mühürleyelim. 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyelim.
  • Soğanı kalın halkalar halinde üstüne dizelim.
  • Sarımsağı ve tane karabiberi ekleyip tuzunu atarak hiç karıştırmayalım.
  • 2 bardak suyu ekleyip düdüklünün kapağını kapatalım.
  • Kaynayınca altını kısalım yarım saat pişirelim. Her düdüklü tencere bir olmaz belki sizinki daha az zamanda veya geç pişirebilir. Benim düdüklü tencerede yarım saatte lokum gibi olmuştu. Lavaş ile servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun 👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder