11 Nisan 2021 Pazar

Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir(orta yağlı kullandım)
  • Bir kaç dal doğranmış maydanoz
  • Yeterince tuz ( Peynirin tuz oranını göz önünde bulundurun)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı un (Peyniriniz yağlı artırabilirsiniz)

Kızartmak için

  • Sıvı yağ yada zeytinyağı

    Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt derin bir kasede çırpılır.
  • Üzerine kabartma tozu ve tuz eklenip karıştırılır.
  • Beyaz peyniri ve maydanozu da ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Unumuzu da ekleyelim karıştıralım.
  • Tavaya iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ yada zeytinyağ koyarak ısıtalım.
  • Kaşık yardımıyla hamurdan tavaya biraz dökelim bir kaşık kadar kaşığın tersiyle de hafif düzeltelim.
  • Hamuru alt üst çevirerek iki tarafı kızartalım arada çok az tavaya sıvı yağ gezdirelim daha pofuduk kızarmadını sağlıyor.
  • Bütün hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
    Mis gibi kokusuyla kaşık dökmelerimiz hazır.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder