Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 250 gram tereyağı ya da margarin (Eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı (Sarıları üzerine)
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 6, 5-7 su bardağı)
Üzerine
- Yumurta sarısı
- Susam
Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri alıp karıştırıyoruz. Üzerine tuzu, erittiğimiz tereyağını ya da margarini, sıvı yağı, yumurta aklarını da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak, ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika mayalandırıyoruz.
- Mayalan hamuru tekrar yoğurup, mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, tepsinin üzerini kapatarak 20 dakika kadar da tepsi mayası yapıyoruz.
- En son üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp, çatalla iki tarafından çizerek susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Hamurun içerisinde süt, yoğurt olmadığı için mayalama aşamasında çok kabarmıyor. Yaklaşık 30 dakika mayalama için ideal süredir. Ayrıca tepsi mayası da yapıldığı için süre yeterli oluyor merak etmeyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder