Pide Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- Pide ekmeği
- Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (225 ml )
- Yarım çay bardağı ılık su (75 ml )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (75 ml )
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket insant maya (Kuru maya)
- 500-550 gram un (Ununuza göre değişiyor)
Üzerine İçin
- 100 gram kaşar peyniri
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı süt
- Susam
- Çörek otu
Pide Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Derin bir kabın içinde hamur için gerekli bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
- Ununuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alıp toparlayın ve iki eşit parçaya bölün.
- İlk bezenizi bir oklava yardımıyla fırın tepsisine göre ince olmayacak şekilde açın.
- Resimlerde gördüğünüz gibi baklava dilimi şeklini verin.
- Diğer bezenizide aynı işlemi uygulayın ve üzerini örtüp 20 dakika kadar tepside mayalandırın.
- Üzerine çırpmış olduğunuz yumurta ve süt karışımını bolca sürün.
- Baklava dilimi aralarına kaşar dilimlerini yerleştirin.
- Diğer hamurunuzun üzerine susam ve çörek otu serpiştirip on dakika kadar beklettin.
- Sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun hanımlar 👌👌👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder