15 Nisan 2021 Perşembe

Pide Ekmeği Tarifi

 

Pide Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Pide ekmeği
  • Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt (225 ml )
  • Yarım çay bardağı ılık su (75 ml )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (75 ml )
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket insant maya (Kuru maya)
  • 500-550 gram un (Ununuza göre değişiyor)

Üzerine İçin

  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • Susam
  • Çörek otu

    Pide Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kabın içinde hamur için gerekli bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Ununuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Üzerini örtüp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alıp toparlayın ve iki eşit parçaya bölün.
  • İlk bezenizi bir oklava yardımıyla fırın tepsisine göre ince olmayacak şekilde açın.
  • Resimlerde gördüğünüz gibi baklava dilimi şeklini verin.
  • Diğer bezenizide aynı işlemi uygulayın ve üzerini örtüp 20 dakika kadar tepside mayalandırın.
  • Üzerine çırpmış olduğunuz yumurta ve süt karışımını bolca sürün.
  • Baklava dilimi aralarına kaşar dilimlerini yerleştirin.
  • Diğer hamurunuzun üzerine susam ve çörek otu serpiştirip on dakika kadar beklettin.
  • Sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun hanımlar 👌👌👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder